Προκαλεί ξανά ο Σόιμπλε: Δεν αποκλείω επιπλέον μέτρα για την Ελλάδα το 2018

699642-soimple3.jpg

26-05-2016 13:34

Στην πάγια τακτική των δηλώσεων που «τορπιλίζουν» το ήδη βαρύ κλίμα που επικρατεί στον απόηχο της συμφωνίας στο Eurogroup της 24ης Μαΐου, ο πάντα προκλητικός Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανήλθε σήμερα, Πέμπτη (26/05/2016) επισημαίνοντας το να χρειαστούν «επιπλέον μέτρα» το 2018, για να βοηθηθεί οικονομικά η Ελλάδα.

Ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι η Ελλάδα έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα και επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει διαμάχη» του Βερολίνου με το Ταμείο.

«Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν ότι εφόσον μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018 υπάρχει δημοσιονομικό κενό, θα ληφθούν “επιπλέον μέτρα”, εάν είναι απαραίτητο και επανέλαβε ότι αυτή την εβδομάδα ελήφθησαν μέτρα για το 2016, ενώ τα μέτρα για το 2018 θα ληφθούν στον κατάλληλο χρόνο».

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για την Ελλάδα, πρόσθεσε και τόνισε ότι «δεν είναι, όμως, εύκολη ούτε για την Ευρώπη ούτε για το ΔΝΤ».

Αναφερόμενος στο προηγούμενο πρόγραμμα, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε βγει το 2014 από τον μηχανισμό στήριξης, αλλά κάτι τέτοιο κατέστη ανέφικτο λόγω των υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για παραμονή στην Ευρωζώνη χωρίς μεταρρυθμίσεις. Διευκρίνισε ωστόσο ότι από το περασμένο καλοκαίρι τα πράγματα «προχωρούν προς τα εμπρός», ενώ σημείωσε ότι η απόφαση του Eurogroup είναι και αποτέλεσμα της πολύ καλής συνεργασίας με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο Brexit, ο Γερμανός υπουργός προειδοποίησε ότι θα προκαλέσει «τεράστια ζημιά» στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης δήλωσε ότι η Ιταλία βρίσκεται στον σωστό δρόμο, ενώ χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις στην Γαλλία «εκδήλωση δημοκρατίας», παρά το γεγονός ότι τάχθηκε υπέρ περαιτέρω μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...