Νιγηρία: Σώθηκε και άλλη μαθήτρια από τις 219 που είχαν απαχθεί από την Μπόκο Χαράμ

697748-4578768.jpg

20-05-2016 3:57

«Μια ακόμα κοπέλα, η δεύτερη από τις 219 που αγνοούνται εδώ και δύο χρόνια σώθηκε», δήλωσε την Πέμπτη (19/5) εκπρόσωπος του στρατού της Νιγηρίας αναφερόμενος στην περίπτωση των μαθητριών που απάχθηκαν από τους ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ σε επιδρομή στο σχολείο τους στη βορειοανατολική κωμόπολη Τσίμποκ.

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της Πολιτείας Μπόρνο Κάσιμ Σετίμα είχε δηλώσει ότι “ο στρατός ήδη κατευθύνεται προς το δάσος Σαμπίσα”. Το δάσος αυτό θεωρείται προπύργιο της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ και πιστεύεται ότι εκεί κρατούνται πολλές από τις κοπέλες που ακόμη αγνοούνται από τον Απρίλιο του 2014.

“Πιστεύουμε ότι εντός των επόμενων εβδομάδων θα εντοπίσουμε και θα διασώσουμε τα υπόλοιπα κορίτσια”, πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

Η πρώτη από τις μαθήτριες αυτές που σώθηκε, η 19χρονη πλέον Αμίνα Άλι Ντάρσα Νκέκι, συναντήθηκε νωρίτερα με τον πρόεδρο της Νιγηρίας Μουχαμαντού Μπουχάρι στην Αμπούζα. Ο πρόεδρος τόνισε ότι προτεραιότητά του θα είναι να επιστρέψει και πάλι η Αμίνα στο σχολείο της για να ολοκληρώσει τις σπουδές της.

Μετά τη διάσωση της Αμίνα μαζί με το τετράμηνο μωρό της, ο στρατός υπογράμμιζε πως είχε συλλάβει έναν ύποπτο ως ισλαμιστή της Μπόκο Χαράμ, τον Μοχάμεντ Χαγιάτου, ο οποίος δήλωσε ότι ήταν σύζυγός της. Σε φωτογραφίες που δημοσίευσε ο στρατός, ο Χαγιάτου διακρίνεται με ξυρισμένο πρόσωπο και φορώντας άσπρο πουκάμισο και κρεμ παντελόνι να κάθεται δίπλα στην Αμίνα σε ένα κρεβάτι του νοσοκομείου κρατώντας το μωρό στην αγκαλιά του.

Υπό την ηγεσία του προέδρου Μπουχάρι και με τη βοήθεια των γειτονικών κρατών, ο στρατός έχει ανακτήσει τις περισσότερες περιοχές που είχε καταλάβει η Μπόκο Χαράμ, αλλά η τζιχαντιστική οργάνωση, η οποία πέρσι έδωσε υπόσχεση πίστης στο Ισλαμικό Κράτος, συνεχίζει να οργανώνει επιθέσεις με βομβιστές αυτοκτονίας.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...