Ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ χαϊδεύει τα αυτιά της Ελλάδας για τη συμφωνία του Eurogroup

699453-seling.jpg

25-05-2016 19:04

Την αισιοδοξία του για το ελληνικό πρόγραμμα, μετά τη χθεσινοβραδινή, μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

«Είναι μία καλή συμφωνία, υπήρξε ένας συμβιβασμός και σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, σημειώνοντας πως οι συνομιλίες στο Eurogroup υπήρξαν μακρές και δύσκολες.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Αυστριακό ΥΠΟΙΚ, «μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα προτείνει τώρα στο Διοικητικό του Συμβούλιο την προσχώρηση του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα».

Σημειώνεται ότι σε χθεσινές δηλώσεις του, πριν την έναρξη της Συνόδου, ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ είχε εκφράσει κριτική σε σχέση με τη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αναφέροντας πως υπάρχουν διαφορές στην αξιολόγηση της Ελλάδας, ενώ εκτίμησε πως το ΔΝΤ δεν θα κάθεται στην πρώτη σειρά και καθημερινά θα σκέπτεται νέα μέτρα, προτού το ίδιο πραγματικά δηλώσει κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Ταυτόχρονα ο Σέλινγκ είχε επισημάνει πως «τελείως σαφώς, όλοι επιθυμούν τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Δεν τίθεται ζήτημα. Μόνον η θεώρηση είναι τελείως αντίθετη»…

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...