Βερολίνο: «Δεν υπάρχει πλέον καμία συζήτηση για πρόσθετα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα»

699450-gabriel.jpg

25-05-2016 18:58

Τον εφιάλτη των πρόσθετων μέτρων αφαίμαξης για την Ελλάδα, προσπάθησε να ξορκίσει ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Δεν υπάρχει πλέον καμία συζήτηση για πρόσθετα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Βερολίνο.

Παράλληλα, ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση του Eurogroup τονίζοντας ότι «το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό». Όπως ανέφερε μάλιστα ο κ. Γκάμπριελ «όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα βρέθηκε κάτω από μεγάλη πίεση, αλλά επέτυχε μια πολύ σημαντική οικονομική ανάπτυξη ,την οποία δεν περίμενα».

Έπαινοι από την Ομοσπονδία Γερμανικών Βιομηχανιών

Την ίδια ώρα, η Ομοσπονδία Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) χαιρέτισε επίσης «τη συμφωνία του Eurogroup με την Ελλάδα». Όπως τόνισε ο πρόεδρος της BDI Μάρκους Κέρμπερ «είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προώθησε την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων .Η Ελλάδα υιοθέτησε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσει καθώς χρειάζεται να προωθηθούν οι αποφάσεις για τις επενδύσεις και την ενίσχυση της απασχόλησης».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του οικονομικού Ινστιτούτου Ifo του Μονάχου Κλέμενς Φεστ τόνισε πως αναμένει να υπάρξει μια εκτεταμένη ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα, αλλά ισχυρίστηκε ότι αυτό θα βαρύνει τους Γερμανούς φορολογούμενους.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...