Μητσοτάκης – Αναστασιάδης: Λύση το ταχύτερο δυνατόν για το Κυπριακό

699358-mitsotakisanastasiadis.jpg

25-05-2016 13:54

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη (25/05/2016) η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με το Κυπριακό να κυριαρχεί στις συνομιλίες τους.

«Είναι κοινή μας πεποίθηση ότι πρέπει να υπάρξει λύση το ταχύτερο δυνατόν. Λύση λειτουργική και βιώσιμη, σύμφωνη με τις αποφάσεις του Ο.Η.Ε. και το κοινοτικό κεκτημένο. Λύση χωρίς στρατεύματα κατοχής και εγγυήτριες δυνάμεις. Η εποικοδομητική στάση και βούληση της Κυπριακής πλευράς είναι γνωστή και καταγεγραμμένη», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, μετά το πέρας της συνάντησης.

Και πρόσθεσε: «Είναι ανάγκη να υπάρξει ανάλογη στάση και από την άλλη πλευρά. Και όταν λέμε από την άλλη πλευρά εννοούμε πρωτίστως την Τουρκία, η οποία ως κατοχική δύναμη μπορεί να επιβάλλει, τελικά, τη βούλησή της στην τουρκοκυπριακή πλευρά. Οι πρακτικές, όμως, της Άγκυρας – όπως αυτές που είδαμε και τις τελευταίες ημέρες – δεν είναι εποικοδομητικές. Και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...