Εντυπωσιακό: Με αυτό το νέο ρομποτικό εργοστάσιο επιστρέφει στη Γερμανία η Adidas (video+photos)

699128-adidas.jpg

24-05-2016 22:07

Στη Γερμανία, από το 2017, θα επιστρέψει η εταιρεία Adidas, ξεκινώντας τη μαζική παραγωγή αθλητικών υποδημάτων, σε ένα εργοστάσιο που θα λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό χάρη σε ρομπότ, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζει να ανοίξει μια παρόμοια μονάδα και στις ΗΠΑ, την επόμενη χρονιά.

Η Adidas, η οποία ιδρύθηκε από το Γερμανό υποδηματοποιό Άντι Ντάσλερ το 1949, έκλεισε το τελευταίο εργοστάσιό της στη Γερμανία το 1993 καθώς μετέφερε την παραγωγή της από την Ευρώπη σε χώρες της Ασίας, όπως το Βιετνάμ και την Κίνα, όπου το μισθολογικό κόστος ήταν κατά πολύ μικρότερο.

Η πρόοδος, ωστόσο, που έχει σημειωθεί στη ρομποτική και τον αυτοματισμό, σημαίνει ότι η εταιρεία μπορεί πλέον να επαναφέρει την παραγωγή της πιο κοντά στους πελάτες της, ώστε να ανταποκριθεί στα αιτήματα για γρηγορότερη παράδοση των νέων ειδών της.

Έτσι θα αντισταθμίσει επίσης την αύξηση των μισθών στις ασιατικές χώρες και το μεγάλο χρονικό διάστημα που απαιτείται για την μεταφορά των εμπορευμάτων δια θαλάσσης.

adidas2

Η εταιρεία προσκάλεσε, μάλιστα, δημοσιογράφους να δουν από κοντά το νέο «Speedfactory» (το «Ταχυεργοστάσιό» της) στο Άνσμπαχ της νότιας Γερμανίας, όπου η μαζική παραγωγή στη μονάδα αυτή σχεδιάζεται να ξεκινήσει το 2017.

«Με το Speedfactory φέρνουμε επανάσταση στη βιομηχανία. Οι καταναλωτές μας πάντα θέλουν τα πιο σύγχρονα, τα πιο καινούρια προϊόντα – και τα θέλουν τώρα», είπε ο γενικός διευθυντής της Adidas, Χέρμπερτ Χάινερ.

Σύμφωνα με τον Χάινερ, η Adidas ελπίζει ότι θα ανοίξει μια παρόμοια μονάδα στις ΗΠΑ το 2018 και αναμένει ότι τα δύο εργοστάσια θα παράγουν τουλάχιστον 1 εκατομμύριο ζευγάρια παπούτσια κάθε χρόνο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Τα νέα εργοστάσια θα «συμπληρώσουν», αλλά δεν θα «αντικαταστήσουν» την ασιατική παραγωγή της εταιρείας, εξήγησε, σημειώνοντας ότι σήμερα η Adidas κατασκευάζει περίπου 300 εκατομμύρια ζευγάρια παπούτσια το χρόνο και ήδη χρειάζεται να προσθέτει δύο νέες μονάδες παραγωγής κάθε χρόνο για να ανταποκριθεί στον ρυθμό της ζήτησης.

Στο εργοστάσιο της Γερμανίας αναμένεται ότι θα απασχολούνται περίπου 160 εργαζόμενοι, αν και το όλο θέμα έδωσε τροφή για… ανησυχία ότι είναι θέμα χρόνου οι μηχανές να αντικαταστήσουν τους ανθρώπους…ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...