Αναγόρευση του εφευρέτη της διπλής έλικας James Watson σε Επίτιμο Δημότη Σπετσών

343245-b3a3ab0068cf8fe9142378db7e8b37b2_l.jpg

11-05-2016 15:07

Το 17ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας με τίτλο: “Από τη Μοριακή Βιολογία στην Ιατρική Χημεία”, θα πραγματοποιηθεί στις Σπέτσες, 29-31 Αυγούστου, 2016 στην ιστορική Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών στα πλαίσια της εκδήλωσης Αναγόρευσης του James Watson, Κατόχου Nobel Ιατρικής, σε Επίτιμο Δημότη Σπετσών για την προσφορά του στην Επιστήμη και στην Ανθρωπότητα αλλά και για την υποστήριξή του στην Ελλάδα, ως ένθερμος Φιλέλληνας.

Το συνέδριο- όπως αναφέρει ο καθηγητής Χημείας Γιάννης Ματσούκας Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής (Professor, Department of Chemistry, University of Patras, Greece, Professor, Department of Physiology & Pharmacology, and Department of Medicine, Faculty of Medicine, University of Calgary, Canada, π. Διευθυντής ΜΠΣ “Ιατρική Χημεία”, 1997-2013) θα γίνει στην ιστορική Σχολή, με αφορμή τα 50 χρόνια Συνεδρίων Μοριακής Βιολογίας, καθώς εκεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το 1966, οι Watson και Crick παρουσίασαν την ανακάλυψή των για τη διπλή έλικα του DNA.

Στο συνέδριο και στην εκδήλωση της αναγόρευσης του James Watson, θα συμμετέχει με ομιλία της και η Ελληνίστρια Καθηγήτρια Ποίησης στο King’s College του Λονδίνου, Ruth Padel, τρισέγγονη του Δαρβίνου, με τίτλο: “Charles Darwin: His thought, life and family”.

Το Συνέδριο και η Εκδήλωση προς τιμήν του James Watson θα είναι υπό την τιμητική αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.ΠΗΓΗ : Onmed.gr

loading...