Ανατροπή: Ο πιλότος μιλούσε με τους Αιγύπτιους ελεγκτές μέχρι τη συντριβή -Τι έλεγε !

syntrimia

22-05-2016 23:44

Ενα νέο στοιχείο που αλλάζει εντελώς τα δεδομένα για το τι συνέβη τα τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης MS 804 της EgyptAir έρχεται στο φως.

Το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι Μ6 επικαλούμενο ανώνυμο Γάλλο αξιωματούχο υποστηρίζει ότι ο Αιγύπτιος πιλότος κατά τα τελευταία λεπτά πριν χαθεί το στίγμα του αεροσκάφους  είχε συνομιλία αρκετών λεπτών με τους Αιγύπτιους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Στη συνομιλία αυτή, σύμφωνα με το γαλλικό κανάλι, ο πιλότος ενημέρωσε τους ελεγκτές για τον καπνό που είχε γεμίσει το αεροπλάνο (οπως αποκάλυψε η Deutsche Welle βάσει των στοιχείων που κατέγραψε το  σύστημα επικοινωνίας αεροσκαφών ACARS (Aircraft Communication Adressing and Reporting System) υπήρξε καπνός στην τουαλέτα του Airbus και στη συνέχεια φωτιά στο μέρος όπου βρίσκονται όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροσκάφους).

Σύμφωνα με το Μ6 ο πιλότος μετά τη συνομιλία με τους Αιγύπτιους ελεγκτές αποφάσισε να προχωρήσει σε κάθοδο έκτακτης ανάγκης προκειμένου να καθαρίσει η άτρακτος από τους καπνούς.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ελληνική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ο πιλότος δεν απαντούσε στις επανειλημμένες οχλήσεις των Ελλήνων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας όταν εκείνοι ήθελαν να τον ενημερώσουν για τη μεταβίβαση επικοινωνίας και ελέγχου από το FIR Αθηνών στο  FIR Καΐρου και μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι η τελευταία συνομιλία που είχε ο πιλότος του μοιραίου Airbus ήταν αυτή με τους Ελληνες ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

 

loading...