Κύπρος: Nέο τρόπο διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων εισηγείται ο Ακιντζί

696412-akitzi.jpg

15-05-2016 22:43

Έναν νέο τρόπο για διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό από τον Ιούλιο, αποκάλυψε ότι εισηγήθηκε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα, με ανακοίνωση του γραφείου του, ο Ακιντζί, μιλώντας σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, είπε ότι πρότεινε «μια συνεχή συνάντηση», αρχίζοντας από το εδαφικό, έπειτα να προχωρήσουν σε πενταμερή με τη συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων για τις εγγυήσεις και τα θέματα ασφάλειας.

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος σε τέσσερα από τα έξι κεφάλαια και πρόσθεσε ότι το εδαφικό και τα θέματα ασφάλειας- εγγυήσεων θα συζητηθούν στο τέλος.

«Αν συζητήσουμε αυτά τα δύο κεφάλαια με τη σημερινή διαδικασία, τα όσα συζητήσουμε, την επόμενη μέρα, θα δημοσιευτούν στον ελληνοκυπριακό Τύπο», ισχυρίστηκε.

«Υπάρχουν κάποια ζητήματα στο περιουσιακό και, αν έχουμε σύγκλιση στην εκ περιτροπής προεδρία, νομίζω τα άλλα μπορούν να ολοκληρωθούν γρήγορα. Αν έχουμε κοινή αντίληψη στο εδαφικό και στην ασφάλεια- εγγυήσεις, μπορούμε να πάρουμε το θέμα σε δημοψήφισμα αυτό τον χρόνο», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

«Είναι η τελευταία ευκαιρία για ομοσπονδιακή λύση, επειδή οι επόμενες γενιές μπορεί να οδεύσουν προς ένα μοντέλο λύσης βασισμένο στον διαχωρισμό», κατέληξε ο κ. Ακιντζί.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr