ΕΚΤΑΚΤΟ: Προφυλακίστηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης

martinis

20-05-2016 17:58

 

Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε τελικά ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης, μετά την πολύωρη απολογία του για τη «μίζα» ύψους 3,2 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, που φέρεται να έλαβε για την υπογραφή σύμβασης του ιδρύματος με την εταιρεία “Hospitalia International”.

Για περισσότερες από 3,5 ώρες ο κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Ανδρέας Μαρτίνης, έδινε εξηγήσεις ενώπιον των ανακριτών κατά της Διαφθοράς, Νικ. Τσιρώνη και Χρ. Μάρκου που χειρίζονται την υπόθεση. Ωστόσο οι δικαστικοί λειτουργοί με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, δεν φαίνεται να πείστηκαν από τους ισχυρισμούς του πρώην προέδρου του «Ερρίκος Ντυνάν», δείχνοντάς του το… δρόμο της φυλακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα είναι νόμιμα και φορολογημένα.

Συγκεκριμένα, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος του, Γεωργία, που επίσης απολογήθηκε σήμερα, φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι τα ποσά που έχουν εντοπιστεί από τις αρχές δεν αντιστοιχούν σε αυτά που αναφέρονται στο κατηγορητήριο καθώς και ότι προέρχονται από την οικογενειακή περιουσία της Γεωργίας Μαρτίνη. Μάλιστα, επικαλέσθηκαν ότι μέρος των χρημάτων αποτελούσε αμοιβή του δικηγόρου Αθήνας, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση.

Ελεύθερη η Γεωργία Μαρτίνη

Διαφορετική μεταχείριση είχε η σύζυγός του, Γεωργία Μαρτίνη, που επίσης απολογήθηκε σήμερα. Η κατηγορούμενη για την ίδια αξιόποινη πράξη, αφού αρνήθηκε την εμπλοκή της στην υπόθεση, αφέθηκε ελεύθερη με τους εξής περιοριστικούς όρους:

– καταβολή εγγύησης ύψους 600.000 ευρώ

– απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

– υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της δύο φορές το μήνα.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...