Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!! Από ένα χωριό της Καρδίτσας με 30 κατοίκους στα Harrods και την Αμερική

tomata

17-05-2016 18:53

Από ένα χωριό της Καρδίτσας με 30 κατοίκους στα Harrods και την Αμερική.

Πριν από αρκετά χρόνια έκαναν το «ντεμπούτο» τους στην ελίτ των διεθνών αγορών, κατακτώντας, μεταξύ άλλων, τα ράφια του περίφημου βρετανικού πολυκαταστήματος Harrods.

Σήμερα, τα προϊόντα Γκουσιάρη, από μια οικοτεχνία με έδρα ένα πολύ μικρό χωριό στα ανατολικά του νομού Καρδίτσας, με μόλις 30 κατοίκους, το χωριό Ηλιάς, έχουν βάλει πλώρη για άλλες αγορές: το Χονγκ-Κονγκ αλλά και την εξωτική Χονολουλού, στη Χαβάη.

Ηδη, μάλιστα, τα οργανικά προϊόντα τομάτας της μικρής οικοτεχνίας «ταξιδεύουν», μέσω της εταιρείας Arianna Trading Company, στη Χονολουλού, όπου και διατίθενται σε διάφορα καταστήματα.

Ο εμπνευστής και «ψυχή» της όλης προσπάθειας Αλέξανδρος Γκουσιάρης είναι ένας γεωργός που όχι μόνο παράγει, αλλά και μεταποιεί τα προϊόντα του και τα πουλάει στη διεθνή αγορά ποιοτικών προϊόντων, χαράσσοντας έναν διαφορετικό δρόμο παραγωγής και διάθεσης της ελληνικής αγροτικής παραγωγής.

Τα προϊόντα Γκουσιάρη έχουν κατακτήσει και την αγορά των ΗΠΑ, γεγονός που από σημειολογικής πλευράς, και όχι μόνο, έχει ιδιαίτερη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς ότι πριν από περίπου 500 χρόνια, οι τομάτες έκαναν το πρώτο τους ταξίδι από την Αμερική προς την Ευρώπη. Όλα αυτά τα χρόνια εγκλιματίστηκαν στις δικές μας συνθήκες και τώρα, το 2014, ξαναγυρίζουν πίσω στον τόπο που τις «γέννησε».

Ο Αλέξανδρος Γκουσιάρης σπούδασε μαθηματικός στο Ηράκλειο Κρήτης, ωστόσο αποφάσισε σε νεαρή ηλικία να ασχοληθεί αρχικά με τα μελίσσια, καθώς η οικογενειακή παράδοση με το μέλι βρίσκεται πίσω, στα τέλη του 19ου αιώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

loading...