Σταθάκης: Η κυβέρνηση προχωράει στη χάραξη οδικού χάρτη για τη χαλάρωση των capital controls

696769-2522512.jpg

17-05-2016 3:56

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην κυβέρνηση μια συζήτηση για τη χάραξη οδικού χάρτη που θα αφορά στην χαλάρωση των capital controls, είπε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, αλλά σημείωσε πως δεν μπορεί να επεκταθεί σ’ αυτό το θέμα.

Ο υπουργός ανέφερε ότι στο πλαίσιο της πορείας προς την ανάπτυξη θα συμβάλουν η συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (της ΕΚΤ), ο νέος αναπτυξιακός νόμος και το νέο ΕΣΠΑ, ενώ πρόσθεσε ότι συνεχίζεται η απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και προχωράει η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τις δημόσιες συμβάσεις.

Μιλώντας τη Δευτέρα το βράδυ (16/5) στον τηλεοπτικό σταθμό Star και στην εκπομπή «Στον ενικό», ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι δεν είναι οι φορολογικοί συντελεστές το καθοριστικό ζήτημα για να πραγματοποιηθεί μία επένδυση στην χώρα μας.

Τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζεται σε ανθρώπινο δυναμικό με υψηλές δεξιότητες και αυτή είναι η βάση των επενδύσεων που επιδιώκει η κυβέρνηση ώστε οι νέοι να έχουν δουλειά και αξιοπρεπείς μισθούς, και αυτές οι επενδύσεις αφορούν και τη μικρομεσαία και νεανική και καινοτόμα επιχειρηματικότητα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr