Τέλος στις εκροές χρημάτων από προβληματικές τράπεζες βάζει η Κομισιόν

696567-komision-trapezes.jpg

16-05-2016 12:00

Την χρηματοπιστωτική σταθερότητα θέλει να προστατέψει η Κομισιόν και όπως αναφέρουν σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Financial Times ήδη βρίσκεται στα «σκαριά» μηχανισμός που θα ελαττώνει τις εκροές χρημάτων από τις προβληματικές τράπεζες.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η Κομισιόν ετοιμάζεται να βάλει οριστικό φρένο στην «αιμορραγία» ρευστού στις προβληματικές τράπεζες ώστε να εμποδίσει μια τυχόν κατάρρευση προτού υπάρξει επέμβαση των αρχών.

Αν και οι διεργασίες βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, οι FT επισημαίνουν ότι ο μηχανισμός θα εμποδίζει την αποζημίωση ομολογιούχων και δυνητικά θα μπορούσε να φτάσει μέχρι το σημείο να εμποδίζει την ανάληψη αποταμιεύσεων από λογαριασμούς.

Μάλιστα η Κομισιόν αναμένεται να εξετάσει εάν το «πάγωμα» θα αφορά και όσους έχουν καταθέσεις έως 100.000 ευρώ, ποσό που είναι εγγυημένο σε όλη την ευρωζώνη. Θα μελετηθούν κι άλλες πιθανές εξαιρέσεις από το «πάγωμα», όπως τα χρήματα που μεταφέρει κάθε εμπορικό ίδρυμα στην κεντρική τράπεζα της χώρας του.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...