Γερμανία: Η ΕΚΤ έχει γίνει υπερβολικά ισχυρή

696456-w624h416q75v63484_bild_5.jpg

16-05-2016 5:48

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει αποκτήσει υπερβολικά μεγάλη ισχύ, κυρίως του όλο και περισσότερο πολιτικού ρόλου που της αναθέτουν οι κυβερνήσεις να διαδραματίσει, έκρινε μια εξέχουσα σύμβουλος του Βερολίνου για τις οικονομικές υποθέσεις.

«Η ΕΚΤ έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη, παρότι δεν υπόκειται σε κανέναν κοινοβουλευτικό έλεγχο», γεγονός που «αντιμετωπίζω με κριτικό βλέμμα», τόνισε η Ιζαμπέλ Σνάμπελ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung και δημοσιεύθηκε την Κυριακή (15/5).

Ερωτηθείσα εάν ο θεσμός, που εδρεύει στη Φραγκφούρτη, έχει γίνει υπερβολικά ισχυρός, η ίδια απάντησε: «Θεωρώ πως ναι». Η ΕΚΤ «έχει επίσης γίνει πιο πολιτική. Αλλά αυτό οφείλεται στο ότι συχνά οι πολιτικοί δεν ανέλαβαν δράση και κατά συνέπεια ανάγκασαν την ΕΚΤ να το κάνει», συνέχισε η Σνάμπελ, για την οποία η ΕΚΤ «έχει μετατραπεί σε έναν σχεδόν πολιτικό θεσμό», κάτι που πρέπει να τερματιστεί κατά την άποψή της.

Η Ιζαμπέλ Σνάμπελ είναι μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, το οποίο είναι επίσης γνωστό με το προσωνύμιο «πέντε σοφοί» και πρόκειται για μια ανεξάρτητη ομάδα συμβούλων της γερμανικής κυβέρνησης.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...