Ποιοι είναι οι Έλληνες της βρετανικής αστυνομίας που ψάχνουν τον μικρό Μπεν

695302-ben.jpg

11-05-2016 13:58

Εικοσιπέντε χρόνια και αρκετές προσπάθειες μετά, η υπόθεση του μικρού Μπεν Νίνταμ έρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Ο μικρός Βρετανός, μόλις 21 μηνών τότε, εξαφανίστηκε ενώ έκανε διακοπές με την μητέρα και τους παπούδες του στην Κω.

Τώρα, Άγγλοι αστυνομικοί επέστρεψαν στο νησί και ζητούν από τους κατοίκους να μοιραστούν μαζί τους οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να αφορά στην υπόθεση και να βοηθήσει στις έρευνες για να βρεθούν τα ίχνη του παιδιού.

Μεταξύ των ερευνητών της βρετανικής Αστυνομίας βρίσκονται και δύο Έλληνες. Οι αστυνομικοί του Νοτίου Γιόρκσαΐρ Θανάσης Φούρλης και Πάνος Δέδες, οι οποίοι μαζί με ακόμα εννέα Βρετανούς ντεντέκτιβ αναζητούν ανάμεσα στους κατοίκους της Κω την πληροφορία που θα τους οδηγήσει στην εξιχνίαση της μυστηριώδους εξαφάνισης. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», κοινό τους πιστεύω είναι ότι παρότι έχουν περάσει 25 χρόνια από τότε που χάθηκε ο μικρός Μπεν, ο φάκελος της υπόθεσης δεν έχει κλείσει και πως μπορεί το μυστικό που θα «ξεκλειδώσει» τις έρευνες να βρίσκεται κάπου καλά κρυμμένο στο νησί.

Οι δύο Έλληνες ερευνητές, έχουν πάντα πάνω τους τη φωτογραφία που έχουν φτιάξει εξειδικευμένοι σκιτσογράφοι και απεικονίζει το πώς θα ήταν σήμερα το πρόσωπο του 26χρονου Μπεν.

Ο Θανάσης Φούρλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα. Τα τελευταία 10 χρόνια εργάζεται στη βρετανική Αστυνομία και τον τελευταίο ένα χρόνο έχει εστιάσει το ενδιαφέρον του στη συγκεκριμένη υπόθεση. «Οι Βρετανοί δεν σταμάτησαν ποτέ τα τελευταία 25 χρόνια να ερευνούν την εξαφάνιση. Ο Μπεν χάθηκε στην Κω και στον τόπο αυτό πιστεύουμε ότι βρίσκεται η λύση του μυστηρίου. Αναζητούμε ανθρώπους που εκείνη την εποχή μένανε στο νησί και μπορεί να γνωρίζουν κάτι. Πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε. Σίγουρα θα υπάρχει κάποιος ή κάποια που θα έχει πληροφορίες να μας δώσει. Τους εγγυόμαστε την εχεμύθεια και τη μυστικότητα που απαιτείται για να μη διστάσουν να έρθουν σε εμάς. Το 2012 οι Βρετανοί είχαν πάρει δείγματα εδάφους για να τα εξετάσουν στα εργαστήρια. Αυτή τη φορά δεν θα γίνει κάτι τέτοιο. Επικεντρώνουμε τις έρευνες στη συλλογή πληροφοριών. Δεν ξέρω αν ο Μπεν ζει αλλά σίγουρα δεν μπορώ να το αποκλείσω», εξηγεί στον «ΕΤ» ο Θανάσης Φουρλής.

Δείτε βίντεο – έκκληση της αστυνομίας του Γιόρκσαΐρ

Ο δεύτερος Έλληνας ερευνητής είναι ο Πάνος Δέδες, ο οποίος κατάγεται από τον Πειραιά, υπηρετεί τα τελευταία 20 χρόνια στη βρετανική Αστυνομία και έχει ασχοληθεί επισταμένως με την πολύκροτη εξαφάνιση. Όπως και ο κ. Φούρλης, έχει διαγράψει εξαιρετική καριέρα στη βρετανική Αστυνομία και κρίθηκε απαραίτητη η συμμετοχή του στο κλιμάκιο που θα βρίσκεται για δύο εβδομάδες στην Κω.

Όπως σημειώνει ο «Ελεύθερος Τύπος», επικεφαλής της αγγλικής ομάδας και προϊστάμενος των δύο Ελλήνων είναι ο υπαστυνόμος ντετέκτιβ Τζον Κάζινς, ο οποίος είχε έρθει στην Ελλάδα και στις έρευνες που είχαν γίνει το 2012. Ένα από τα σενάρια που θέλει να εξετάσει ο επικεφαλής είναι το κατά πόσο μπορεί ο Μπεν να βρίσκεται ανάμεσα στους νεαρούς κατοίκους που μεγάλωσαν στο νησί, χωρίς να γνωρίζει την πραγματική του ταυτότητα.

Μεταξύ των πληροφοριών που εξετάζονται είναι αυτή που ήθελε ζεύγος τουριστών από τη Σουηδία που έμενε σε ξενοδοχείο του νησιού την περίοδο της εξαφάνισης να αναζητούσε παιδί για υιοθεσία. Στο μικροσκόπιο, επίσης, έχει μπει ξανά ανώνυμο τηλεφώνημα που είχαν δεχθεί στο παρελθόν οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το οποίο «ο Μπεν ζει, έχει το όνομα Ανδρέας και τον φροντίζει στην Ελλάδα κάποιος Νίκος…».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...