Σκάνδαλο: Δείτε τι μισθούς παίρνουν οι «κολλητοί» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

695226-ypoik.jpg

11-05-2016 10:23

Από 780 ευρώ (βασικός μισθός υπαλλήλου υποχρεωτικής εκπαίδευσης) έως 4.631 ευρώ μηνιαίως (μισθός γ.γ. υπουργείου) κυμαίνονται οι απολαβές που προβλέπονται στο νέο μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Με εγκύκλιο που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης δίνονται διευκρινίσεις για τα μισθολογικά κλιμάκια, την αποσύνδεση μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης, καθώς και για τα ειδικά μισθολόγια.

Βάσει του νέου μισθολογίου προβλέπονται προνόμια για όσους δημοσίους υπαλλήλους «αριστεύσουν» σε τρεις συνεχόμενες αξιολογήσεις, καθώς θα μπορούν να εξελίσσονται ταχύτερα λαμβάνοντας ένα επιπλέον μισθολογικό κλιμάκιο.

Αντίθετα, εφόσον κάποιος υπάλληλος εμφανίσει «κακή» επίδοση σε τρεις συνεχόμενες αξιολογήσεις, υπάρχει η δυνατότητα αναστολής της μισθολογικής του εξέλιξης μέχρι και ένα έτος. Η σχετική απόφαση θα πρέπει να είναι πλήρως αιτιολογημένη, θα υπόκειται σε ένσταση και θα εξετάζεται από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο.

Το άκρως εντυπωσιακό, ωστόσο, είναι το εξής και δείχνει το πώς αντιλαμβάνεται την έννοια της κοινωνικής δικαιοσύνης η – μόνο στα λόγια – αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα: Οι μετακλητοί υπάλληλοι κι όσοι βρίσκονται «κοντά» στην κυβέρνηση με το που διοριστούν στο Δημόσιο μεταπηδούν άμεσα στα ανώτατα Μισθολογικά Κλιμάκια (ΜΚ) ή στο καταληκτικό – και μάλιστα με μπόνους 20% – 50% στο μισθό τους.

Πιο αναλυτικά, βάσει του νέου μισθολογίου, οι γ.γ. υπουργείων λαμβάνουν συνολικά 4.631 ευρώ μηνιαίως, εκ των οποίων 1.400 ευρώ το επίδομα θέσης ευθύνης. Οι αναπληρωτές γ.γ. και οι ειδικοί γραμματείς υπουργείων λαμβάνουν 3.950 ευρώ, εκ των οποίων 1.150 ευρώ είναι το επίδομα θέσης ευθύνης. Οι υπάλληλοι της κατηγορίας ειδικών θέσεων 1ου και 2ου βαθμού λαμβάνουν 1.960 και 1.820 ευρώ αντίστοιχα.

Ως προς τους μετακλητούς, οι διευθυντές των πολιτικών γραφείων μελών της κυβέρνησης και υφυπουργών αμείβονται με 2.154 ευρώ, ενώ οι ειδικοί σύμβουλοι των γ.γ. του πρωθυπουργού, ανάλογα με τα τυπικά τους προσόντα, αμείβονται από 1.697 ευρώ μέχρι και 2.036 ευρώ.

Επίσης, οι ειδικοί σύμβουλοι και οι επιστημονικοί συνεργάτες των αιρετών των Περιφερειών της χώρας θα λαμβάνουν από 1.623 έως 1.682 ευρώ, ενώ οι συνάδελφοί τους των αιρετών στους δήμους θα αμείβονται με ποσά από 1.328 ευρώ έως 1.092 ευρώ.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...