Μας κοροϊδεύει ο Τσίπρας: «Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις»

694432-2520965.jpg

08-05-2016 21:16

Τη γνωστή τακτική με τα ψέματα και την κοροϊδία επιστράτευσε κατά την ομιλία του στη Βουλή για το ασφαλιστικό – φορολογικό νομοσχέδιο ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας φανερά αμήχανος και ανήμπορος να υπερασπιστεί την μνημονιακή πολιτική που ακολούθησε, επιχείρησε και πάλι να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό λέγοντας πως το νομοσχέδιο «λαιμητόμος» δεν θα μειώσει μισθούς και συντάξεις.

Παράλληλα επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας τη ακόμα και για τις δικές του επιλογές.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η ομιλία Μητσοτάκη αναδεικνύει περίτρανα το στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ και τις δυνάμεις εκείνες που συγκρότησαν το #Menoume_Evropi, βασιζόμενοι σε μια λαθεμένη πολιτική εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στόχο να βγάλει τη χώρα από το ευρώ. «Από τη μία έλεγαν ότι οδηγούμε τη χώρα στα βράχια και από την άλλη πως υποχωρούμε στα αιτήματα των δανειστών. Το σχέδιό μας ήταν να διεκδικήσουμε μια συμφωνία στο πλαίσιο των δυσμενών συσχετισμών στην ΕΕ. Και επανέρχεστε σήμερα σε αυτό το στρατηγικό χάσμα και το αδιέξοδο», είπε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι εκεί που κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα διαμαρτυρίας, κατάφερε να κάνει τη ΝΔ κόμμα διαμαρτυρίας.

«Ακούσαμε την επιχειρηματολογία ότι το ασφαλιστικό εξόκειλε τους τελευταίους μήνες. Ξεχνάτε ότι επί δεκαετίες ότι τα ταμεία λεηλατήθηκαν, από τα δομημένα ομόλογα, το χρηματιστήριο κλπ. Η Eurostat λέει ότι αυτό που εσείς κατηγορούσατε ως διαπραγμάτευση που μας στοίχισε, μας έδωσε τελικά 1% πλεόνασμα πάνω από το στόχο», είπε ο κ. Τσίπρας.

Επιχειρώντας να αποδομήσεις την επιχειρηματολογία Μητσοτάκη σημείωσε: «Αναρωτιέμαι αν αυτό που προτείνετε ως εναλλακτική, έχετε το σθένος να το πείτε ξεκάθαρα. Τι εννοείτε περικοπές δαπανών; Μιλάτε για περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις και απολύσεις. Δεν ζητάτε εκλογές για να φέρετε κάτι καλύτερο για τον τόπο. Μόνο ως ανέκδοτο μπορώ να εκλάβω σημερινή συνέντευξη του αντιπροέδρου σας του κ. Γεωργιάδη ότι θα διαπραγματευτείτε να φέρετε συμφωνία άλλη. Μας λέτε οπορτουνιστές, χωρίς ιδεολογία και την ίδια στιγμή μας λέτε ότι είμαστε ιδεοληπτικοί που δεν θέλουμε να φέρουμε έσοδα στη χώρα».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον κατηγόρησε ότι δεν έχει να προτείνει καμία εναλλακτική πρόταση. «Ποια είναι η εναλλακτικής σας πρόταση για το ασφαλιστικό καθώς συμφωνείτε ότι πρέπει να αλλάξει για να γίνει βιώσιμο; Η εναλλακτική σας εάν κατάλαβα καλά για το ασφαλιστικό, είναι η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και οι περικοπές δαπανών».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση τονίζοντας πως είναι αποφασισμένος να ξαναστήσει την Ελλάδα στα πόδια της και να σπάσει το απόστημα της διαπλοκής ενώ απάντησε και στο αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές λέγοντας: «:Είναι δικαίωμά σας να ζητάτε εκλογές όταν όμως γίνεται χωρίς νέο σχέδιο καταλαβαίνουμε ότι στόχος δεν είναι το καλύτερο για τον τόπο. Στόχος σας είναι η προστασία κάποιον φίλων σας καναλαρχών που θέλετε να υπερασπιστείτε τα συμφέροντά τους. Εμείς τιμήσαμε την πρώτη εντολή σκληρής διαπραγμάτευσης και είχαμε τα κότσια να ζητήσουμε την επιβεβαίωση αυτής της εντολής. Ποια δικής σας κυβέρνηση θα τολμούσε να ζητήσει μια τέτοια επιβεβαίωση της εντολής, λέγοντας ξεκάθαρα τι πετύχατε και τι όχι;»ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...