Ασφαλιστικό – Απεργία: Κορυφώνονται οι αντιδράσεις κόντρα στο ασφαλιστικό την Κυριακή (08/05)

694224-2504290.jpg

08-05-2016 7:54

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων για τρίτη συνεχόμενη ημέρα από όλες τις κοινωνικές ομάδες της χώρας που στέλνουν ηχηρό μήνυμα κατά του ασφαλιστικού, που ψηφίζεται σήμερα (08/05) στην Ολομέλεια της Βουλής.

Φρούριο θυμίζει η πρωτεύουσα το πρωί της Κυριακής, καθώς διοργανώνονται μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες κόντρα στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται το βράδυ στη Βουλή.

Την αρχή κάνει το ΠΑΜΕ με πορεία το πρωί, ενώ το απόγευμα τη σκυτάλη παίρνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται επί ποδός για τυχόν επεισόδια.

Συγκεκριμένα, στις 10 το πρωί το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη, στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στις 12 το μεσημέρι η ΠΟΕΣΥ καλεί τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης να πάρουν μέρος μαζικά σε διαδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία θα ξεκινήσει με συγκέντρωση μπροστά στην ΕΣΗΕΑ και πορεία προς τη Βουλή.

Εξάλλου, πριν από την κατάθεση του ασφαλιστικού στη Βουλή, η ΓΣΕΕ είχε αποφασίσει για την Κυριακή 8 Μαΐου -ημέρα κατά την οποία ανοίγουν τα καταστήματα- 24ωρη γενική απεργία και συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το απόγευμα (18:00) τη σκυτάλη παίρνουν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, που διοργανώνουν συλλαλητήριο-συναυλία στην πλατεία Συντάγματος στις 18:00.

Στο συλλαλητήριο καλούν επίσης η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), οι οποίες αποφάσισαν ομόφωνα το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την Κυριακή, διαμαρτυρόμενοι γιατί με «διαδικασίες fast track, η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσει έτσι τις αντιδράσεις». Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.

Ανάλογες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...