Φουντώνουν τα σενάρια περί παραίτησης Νταβούτογλου

693386-h.jpg

04-05-2016 18:37

Εκτάκτως στον Ερντογάν – Σκηνικό ρήξης

Πληθαίνουν τα σενάρια που κάνουν λόγο για παραίτηση του πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε μάλιστα στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΡ ότι είναι έτοιμος να αποχωρήσει για να μην δεχθεί πλήγμα το συντηρητικό κίνημα της Τουρκίας.

«Θα ποδοπατούσα τον εγωισμό μου εάν ήταν απαραίτητο. Θα απέρριπτα κάθε αξίωμα που πολλοί θα θεωρούσαν αδύνατον για ένα θνητό να απορρίψει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη συνάντηση που έχει σήμερα Τετάρτη (04/05), ο Τούρκος πρωθυπουργός με τον πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σημειώνεται ότι η συνάντηση αυτή είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη (05/05) αλλά επισπεύσθηκε χωρίς να έχει ανακοινωθεί ο λόγος, με πολιτικούς αναλυτές να εκτιμούν ότι από αυτήν κρίνεται το πολιτικό μέλλον του κ. Νταβούτογλου.

Υπενθυμίζεται πως ο «σουλτάνος» Ερντογάν αφαίρεσε από τον Νταβούτογλου σημαντικές εξουσίες, όπως οι διορισμοί στις τοπικές οργανώσεις του κόμματος.

Οι ουσιαστικοί και ακριβείς λόγοι που μπορεί να οδηγούν τον κ. Νταβούτογλου σε παραίτηση δεν έχουν διαρρεύσει, υπάρχουν όμως αρκετές πηγές αλλά και γεγονότα που φαίνεται να συνηγορούν προς αυτή του την πρόθεση. ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...