Φιλιππίνες: Βρέθηκε ένα ακέφαλο πτώμα κοντά στην τοποθεσία όπου μαχητές εκτέλεσαν έναν Καναδό όμηρο

691774-philippines-kidnapped_park.jpg

01-05-2016 6:04

Χωρικοί στις νότιες Φιλιππίνες εντόπισαν ένα ακέφαλο πτώμα, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού της χώρας, λίγες ημέρες μετά την εκτέλεση ενός Καναδού ομήρου από τους ισλαμιστές μαχητές που τον είχαν απαγάγει, την οποία καταδίκασε ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό λέγοντας ότι πρόκειται για μια “εν ψυχρώ δολοφονία”.

Στις νότιες Φιλιππίνες η κατάσταση της ασφάλειας χαρακτηρίζεται επίφοβη παρά την ειρηνευτική συμφωνία που σύναψαν το 2014 οι αρχές με την μεγαλύτερη μουσουλμανική ανταρτική οργάνωση της χώρας τερματίζοντας μια σύγκρουση διάρκειας 45 ετών.

Ο 68χρονος Καναδός Τζον Ράιντσντελ, πρώην στέλεχος μεταλλείων, απήχθη τον Σεπτέμβριο του 2015 από ισλαμιστές μαχητές μαζί με άλλους τρεις ανθρώπους ενώ έκανε διακοπές σε ένα νησί των νότιων Φιλιππίνων.

Ο στρατός των Φιλιππίνων ανακοίνωσε βρέθηκε ένα κεφάλι σε ένα απομακρυσμένο νησί, πέντε ώρες μετά την εκπνοή του τελεσιγράφου που είχαν δώσει οι ισλαμιστές για να πάρουν λύτρα απειλώντας ότι στην αντίθετη περίπτωση θα εκτελέσουν τον ένα από τους τέσσερις αυτούς ομήρους.

Οι κάτοικοι βρήκαν το κεφάλι στο κέντρο της πόλης Τζόλο. Εκπρόσωπος του στρατού διευκρίνισε ότι δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα εθεάθησαν να πετούν μια πλαστική σακούλα μέσα στην οποία βρισκόταν το κεφάλι. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ήταν αυτό του Ράιντσντελ.

Ο εκπρόσωπος του στρατού Φίλεμον Ταν δήλωσε ότι ένα ακέφαλο πτώμα βρέθηκε σε έναν ξεροπόταμο, κοντά στη ζούγκλα όπου πιστεύεται ότι αποκεφαλίστηκε ο Ράιντσντελ από μαχητές που ανήκουν στην οργάνωση Αμπού Σαγιάφ.

“Ακόμη βρισκόμαστε στη διαδικασία επαλήθευσης για το αν το πτώμα ανήκει στον Τζον Ράιντσντελ”, δήλωσε ο Ταν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας ότι μια ιατροδικαστική ομάδα της αστυνομίας εξετάζει τη σορό που βρέθηκε. “Δεν υπάρχουν ίχνη αίματος στην περιοχή, το οποίο δείχνει ότι ο άνθρωπος δεν αποκεφαλίστηκε στην περιοχή αυτή”, πρόσθεσε.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...