Πανελλαδικός ξεσηκωμός: Τα τρακτέρ έρχονται πάλι στην Αθήνα

691678-trakter.jpg

27-04-2016 20:03

Ξεσηκώνονται ξανά αγρότες και κτηνοτρόφοι και ετοιμάζονται για μπλόκα και κάθοδο στην Αθήνα με τα τρακτέρ.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής κ. Βαγγέλης Μπούτας είπε χθες στη Βουλή απευθυνόμενος στον Γιώργο Κατρούγκαλο πως «αν δεν αποσύρετε το Ασφαλιστικό, δεν θα μπορέσετε να πάτε στα χωριά σας».

Μία ημέρα μετά, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων ζήτησε την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και κάλεσε αγρότες και κτηνοτρόφους σε αγωνιστικό ξεσηκωμό.

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «λαιμητόμο» εκτιμώντας ότι επιφέρει «συντριπτικό πλήγμα στο εισόδημα χωρίς να εξασφαλίζει ουσιαστική υγειονομική πρόληψη και κάλυψη ενώ μειώνει ακόμη περισσότερο τις συντάξεις πείνας».

Προαναγγέλλει επίσης ότι θα συμμετάσχει στην 48ωρη πανελλαδική απεργία που έχει αποφασιστεί από τα εργατικά σωματεία, καθώς και ότι θα διοργανώσει πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την δεύτερη ημέρα της απεργίας.

Καταλογίζει επίσης στην κυβέρνηση ότι «ακολουθεί τον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και επιχειρεί την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης», καθώς και ότι «είπε ψέματα για μια ακόμη φορά σε αγρότες και κτηνοτρόφους».

Συνεχίζοντας να εκτοξεύει «βέλη» κατά της κυβέρνησης, την κατηγορεί ότι «έκανε πίσω ακόμη και από τις δεσμεύσεις που είχε δώσει ο Πρωθυπουργός στην επιτροπή των αγροτών στη διάρκεια των πολυήμερων αγωνιστικών μπλόκων».

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων ζητεί μεταξύ άλλων να μην υπάρχει καμία επιπλέον επιβάρυνση για ασφαλιστικές εισφορές υγείας, οι άνδρες να συνταξιοδοτούνται στα 60 και οι γυναίκες στα 55 τους χρόνια, αλλά και να μην υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις.

«Η κυβέρνηση θα μας βρει μπροστά της όποτε και να φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο – λαιμητόμο. Αγρότες, εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, όλα τα λαϊκά στρώματα θα δώσουμε αγωνιστική απάντηση στην 48ωρη απεργία και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα», υπογραμμίζουν.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...