Νικολόπουλος: Με 15 σκάνδαλα ισοδυναμεί το σκάνδαλο των θαλασσοδανείων κομμάτων και ΜΜΕ

691661-nikolopoulo-2.jpg

27-04-2016 19:55

«Στην Εξεταστική Επιτροπή, που διερευνά τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ αποφασίσαμε να ζητήσουμε, τόσο από την Τράπεζα της Ελλάδος, όσο και από τις άλλες τέσσερις συστημικές τράπεζες, να μας στείλουν μέχρι την Παρασκευή 6 Μαΐου, όλα τα στοιχεία για τα σχετικά δάνεια που έχουν δώσει» δήλωσε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος σήμερα σε σειρά ραδιοφωνικών εκπομπών.

«Εμείς θα πληρώσουμε τα.. της Μιχαλούς;»

Ο Νίκος Νικολόπουλος υπερθεματίζοντας τόνισε: «Επιτέλους θα βγουν στο φως όχι μόνον τα δάνεια των μεγάλων κομμάτων που πολλάκις έχουμε επισημάνει, αλλά και των μικρών. Επιτέλους θα μάθουμε εάν τα εξόφλησαν και ποιοι… πλήρωσαν ή εάν θα πληρώσουμε εμείς «της Μιχαλούς… τα άπλυτα».

Η ΠΟΛ.ΑΝ του Σαμαρά είχε δάνεια. Τα εξόφλησε;

Ο Νίκος Νικολόπουλος αναφέρθηκε στην χαρακτηριστική περίπτωση της «ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ» του Αντώνη Σαμαρά, που αν και έγινε ζήτημα του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ποτέ η Βουλή δεν πήρε απάντηση…. στο σχετικό ερώτημα που έθεσε στους αρμόδιους Υπουργούς το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος.

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής πρόσθεσε δε πως είναι αισιόδοξος, γιατί η ανάδειξη του θέματος των θαλασσοδανείων κόμματων και ΜΜΕ, θα εξασφαλίσει την αποπληρωμή τους από εκείνους που τα «άρπαξαν» και όχι από τους φτωχοποιημένους Έλληνες φορολογούμενους.

«Ζητάμε την βοήθεια των Ελλήνων έτσι ώστε μαζί να ελέγξουμε τους όρους»

Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες ζητούν την συμπαράσταση όλων όσων με την γνώση τους θέλουν και μπορούν να συμβάλουν στο έργο που αναλάβαμε με την συμμετοχή μας στην εξεταστική. Να έρθουν μαζί να ελέγξουμε όλους τους όρους χρηματοδότησης και αναχρηματοδότησης των παλαιότερων δανείων, καθώς και την εκτίμηση της πιστοληπτικής ικανότητας των δανειοληπτών, σε σχέση με τους κανονισμούς πιστοδοτήσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων, τις εμπράγματες εξασφαλίσεις και τις άλλες εγγυήσεις για τις εν λόγω δανειοδοτήσεις. Επίσης να ελέγξουμε το σημερινό ύψος των δανείων αυτών, καθώς και την σημερινή πορεία εξυπηρέτησής τους και σε περίπτωση μη εξυπηρέτησης των δανείων, τις σχετικές καταγγελίες των δανειακών συμβάσεων, αλλά και τις ενδεχόμενες δικαστικές ενέργειες αναγκαστικής εκτέλεσης. Τέλος μαζί να αναζητήσουμε την περίπτωση πιθανών ποινικών ευθυνών εις βάρος όσων δανειοδοτήθηκαν αλλά και αυτών που τους δανειοδότησαν. Και είναι γνωστό πως υπάρχουν πολλά εισαγγελικά πορίσματα όπως του εισαγγελέα Καλούδη καθώς και εκείνα της παραπομπής των Ψυχάρη – Alpha bank, Κοντομηνά – Τ.Τ. κ.α.

«Απάτη 10 φορές μεγαλύτερη από εκείνη του Κοσκωτά»

Ο Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε επίσης το γεγονός πως εάν αληθεύουν οι καταγγελίες που έφθασαν στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, τότε αφενός μεν θα φρίξει το Πανελλήνιο και αφετέρου κάποιες διοικήσεις τραπεζών μαζί με τους δανειοδοτηθέντες πρέπει να ετοιμάζονται να πάνε στον «Κατή», αφού θα αποκαλυφθεί η απάτη. Μια απάτη 10 φορές μεγαλύτερη από εκείνη του Κοσκωτά.

Για παράδειγμα πως είναι δυνατόν να έχει υπογράφει σύμβαση αναχρηματοδότησης που δίνει την δυνατότητα εξόφλησης το 2035, όλου του κεφαλαίου σε με μία δόση των 220 εκ. ευρώ, χωρίς μάλιστα να καταβάλλεται έως τότε καμία δόση δανείου, παρά μόνον τόκοι…. Με άλλα λόγια θα καταβληθεί του «Αγίου Ποτέ Ανήμερα!»

«Ηθικοί αυτουργοί στην απιστία»

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος δεσμεύεται να αποστέλλει αμέσως στη Δικαιοσύνη κάθε στοιχείο που θα φτάνει στη κατοχή του, διαδικασίας που ήδη έχει ξεκινήσει αφού έχουμε προσφύγει με μηνυτήρια αναφορά στους Οικονομικούς εισαγγελείς.

Η υπόθεση των θαλασσοδανείων ήδη διερευνάται αφού κατέθεσαν προχτές οι πρώτοι τρεις μάρτυρες. Με την μήνυση ζητούμε να εξετασθεί εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις, ώστε να παραπεμφθούν με βάση το άρθρο 390 ΠΚ, οι εμπλεκόμενοι τραπεζικοί και οι εμπλεκόμενοι νόμιμοι εκπρόσωποι, οι γενικοί διευθυντές και οι ταμίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και ΜΜΕ για ηθική αυτουργία στην απιστία των τραπεζικών.

«Έδρασαν από κοινού και κατ’ εξακολούθηση….»

Ο κ. Νικολόπουλος προσθέτει μάλιστα και την επιβαρυντική επισήμανση ότι διέπραξαν τα αποδιδόμενα σε αυτούς αδικήματα, όχι μόνο κατά μόνας ή άπαξ, αλλά ακόμη και από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, σκιαγραφώντας έτσι ακόμη και την περίπτωση της σύστασης και λειτουργίας μιας τυπικής κατά την έννοια του νόμου εγκληματικής οργάνωσης.

«Το σκάνδαλο «Κοσκωτά» ήταν πολύ μικρότερο του σημερινού»

Κάνοντας μία άκρως δεικτική σύγκριση, ο Πρόεδρος του Χρι.Κ.Ε υπενθυμίζει πως το σκάνδαλο «Κοσκωτά» ήταν πολύ μικρότερο του σημερινού, αφού τότε παραπέμφθηκαν σε δίκη, ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Κρήτης Γιώργος Κοσκωτά, ο τότε Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου και οι: Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Μένιος Κουτσόγιωργας, Υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Τσοβόλας, Υπουργός Οικονομικών και o Γιώργος Πέτσος, Υφυπουργός Βιομηχανίας, Έρευνας και Τεχνολογίας. Ήταν ένα σκάνδαλο πολύ μικρότερο, αφού η συνολική ζημία ήταν μικρότερη των 100.000.000 ευρώ, που σήμερα φαντάζει ως πλημμέλημα μπροστά στο μεγάλο τραπεζικό σκάνδαλο των 1,5 δις ευρώ που είναι τα θαλασσοδάνεια ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και ΜΜΕ και ένα μέρος των οποίων ζημίωσε ανεπανόρθωτα το τραπεζικό σύστημα προς βλάβη της περιουσίας των φορολογουμένων που χρεώθηκαν, δια του δημοσίου χρέους, την ενίσχυσή δια της ανακεφαλαιοποίησης του.

Με άλλα λόγια το τραπεζικό σκάνδαλο αυτών των θαλασσοδανείων ισοδυναμεί με 15 σκάνδαλα Κοσκωτά και αναντίρρητα αποτελεί το μεγαλύτερο όλων στην οικονομική ιστορία της Ελλάδος, από το 1821.

Πουθενά δεν αναφέρεται στην παγκόσμια βιβλιογραφία, ούτε ακόμη στα ολοκληρωτικά καθεστώτα της Αφρικής και της Ασίας, ούτε ένα παρόμοιο τραπεζικό σκάνδαλο παράνομων χρηματοδοτήσεων.

Ίσως δε να είναι το μεγαλύτερο του είδους στην ιστορία της ανθρωπότητας και του πλανήτη.

Ο Νίκος Νικολόπουλος κλείνοντας δήλωσε με νόημα: «Κι άλλα έχουμε να πούμε όταν πάρουμε στα χέρια μας τα στοιχεία & αφού εξετάσουμε τους πρώτους πέντε μάρτυρες –τους εκπροσώπους δηλαδή των πέντε τραπεζών- και αφού αξιολογήσουμε το υλικό, θα έχουμε πολλά να πούμε και πολύ περισσότερα να κάνουμε. Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες πάντως θα εστιάσουμε σε όλα τα δάνεια που παραμένουν ανοιχτά και ανεξόφλητα, αλλά και σε όσα έχουν αποπληρωθεί σε βάθος 20ετίας και προς τούτο επαναλαμβάνω ότι ζητώ τη βοήθεια κάθε πολίτη που θέλει και μπορεί να βάλει πλάτη, διότι το σκάνδαλο των θαλασσοδανείων δεν είναι απλά ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο, αλλά πολύ περισσότερο είναι μια υπόθεση που αποσάρθρωσε τους θεσμούς, το πολιτικό σύστημα και έως σήμερα ασελγεί στο ίδιο το Πολίτευμα. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η Τριγωνική σκανδαλώδης σχέση Τραπεζών – Κομμάτων – ΜΜΕ βρίσκεται στη βάση για το σημερινό πολιτικό και κοινωνικό αδιέξοδο. Είναι η κεντρική αιτία που η ίδια η Δημοκρατία μας βρίσκεται σε κρίση» .ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...