Ντράγκι: Η τελευταία χρονιά της Ελλάδας ήταν ένα πισωγύρισμα

691666-dragki.jpg

27-04-2016 19:06

Συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα Bild παραχώρησε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους η ελληνική οικονομία δεν έχει ορθοποδήσει μέχρι σήμερα.

Ο Μάριο Ντράγκι τόνισε πως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία δεν οφείλεται στο νόμισμα του ευρώ αλλά στο γεγονός ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. 

«Είναι ξεκάθαρο, ότι η τελευταία χρονιά ήταν ένα οικονομικό πισωγύρισμα για την Ελλάδα. Τώρα όλοι γνωρίζουν πως δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς μεταρρυθμίσεις. Και αυτό που χρειάζονται πάνω από όλα η χώρα και οι πολίτες της είναι ανάπτυξη. Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει πολλές μεταρρυθμίσεις τους τελευταίους μήνες και είναι προσηλωμένη σε ένα μεταρρυθμιστικό μονοπάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάριο Ντράγκι.

Ο Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τόνισε πως η ΕΚΤ δεν αποφασίζει ποιος ανήκει και ποιος δεν ανήκει στην ευρωζώνη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αυτό είναι θέμα των κρατών μελών.

«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα έχουν λίγη σχέση με το ευρώ. Σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. Στην ευρωζώνη, η Ελλάδα μπορεί να το κάνει αυτό με την στήριξη των εταίρων της», κατέληξε λέγοντας ο Μάριο Ντράγκι.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...