Προσφυγικό: Ο Πειραιάς «βουλιάζει» και η Μυτιλήνη «φλέγεται»

691467-prosfiges.jpg

27-04-2016 7:56

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα και στο λιμάνι του Πειραιά παραμένουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης περί αποσυμφόρησής του έως τις ημέρες του Πάσχα προκειμένου να λειτουργήσει ομαλά ενόψει της αυξημένης εορταστικής κίνησης. Την ίδια ώρα, «βράζει» η Μυτιλήνη από εγκλωβισμένους που έχουν φτάσει στα όριά τους.

Η τελευταία καταμέτρηση το λιμάνι του Πειραιά, δίνει τον αριθμό των 2.680 προσφύγων και μεταναστών οι οποίοι διαμένουν στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-1 και στην Πέτρινη Αποθήκη.

Μάλιστα, το πρωί έφτασαν εκεί 27 ακόμα άτομα, με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη», το οποίο είχε παραλάβει 17 άτομα από τη Μυτιλήνη και 10 από τη Χίο.

Παράλληλα, στη Μυτιλήνη, το κλίμα είναι εκρηκτικό με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διαμένουν στον καταυλισμό της Μόριας να διαμαρτύρονται τόσο για τις συνθήκες που επικρατούν εκεί όσο και για τις επαναπροωθήσεις τους στην Τουρκία.

Χθες το απόγευμα, ομάδα προσφύγων και μεταναστών επιτέθηκε, αρχικά φραστικά και στη συνέχεια ακόμα και με μπουκάλια νερού, κατά του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος πραγματοποιούσε επίσκεψη μαζί με τον Ολλανδό ομόλογό του, στον καταυλισμό.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...