Λαφαζάνης: Ούτε στρατός κατοχής δεν θα περνούσε τέτοια αντιλαϊκά μέτρα

691086-lafazanis.jpg

25-04-2016 20:27

Δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης από τον πρόεδρος της ΛΑΕ ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγεί τους Έλληνες στην εξαθλίωση ενώ η ίδια βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα:

«Αντιλαϊκά μέτρα ύψους 9 δισ. ευρώ ιδιαίτερα υπό τις σημερινές καταστάσεις εξαθλίωσης που περνάει ο λαός μας, ούτε στρατός κατοχής κι αν υπήρχε στον τόπο δεν θα μπορούσε να τα περάσει και κυρίως να τα εφαρμόσει.

Η χώρα παρά το κλίμα κοινωνικής ακινησίας που μοιάζει να κυριαρχεί, βρίσκεται στα πρόθυρα μεγάλης εργατικής και λαϊκής εξέγερσης, που θα σαρώσει τα παλιά κατεστημένα και θα βάλει τη χώρα σε δημοκρατική, αντιμνημονιακή κατεύθυνση.

Η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε αδιέξοδο.

Ο Αλ. Τσίπρας επιχειρεί να αποφύγει την κατάρρευση αναζητώντας νέους τυχοδιωκτισμούς και εκβιαστικά διλήμματα, έτοιμος και αδίστακτος να ρίξει τη χώρα σε νέες περιπέτειες, προκειμένου να κρατήσει τη πρωθυπουργική καρέκλα.

Τσίπρας και Μητσοτάκης, παρά τις διαφορετικές προελεύσεις τους, μοιάζουν στη νοοτροπία, στις αντιλήψεις και στις τακτικές ως δύο σταγόνες νερού.

Και οι δύο διακατέχονται από αβάσταχτη απληστία για την εξουσία, λένε με μεγάλη ευκολία ψέματα, καταφεύγουν αδίσταχτα στη δημαγωγία, έχουν ως σήμα κατατεθέν την βαθιά υποτέλεια, που προς μεγάλη ειρωνεία αποκαλούν “νέο πατριωτισμό”, ενώ έχουν κοινό πρόγραμμα τη μνημονιακή λεηλασία.

Είναι κρίμα για τον ελληνικό λαό και μάλιστα σε τόσο κρίσιμες καταστάσεις να εμφανίζονται ως διεκδικητές της εξουσίας δύο παραδομένοι και επικίνδυνοι πολιτικοί.

Μόνο με τη διαμόρφωση εθνικού νομίσματος σε συνδυασμό με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα μπορεί να μπει η οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά, να ανακοπεί η λεηλασία μισθών και συντάξεων και να ενισχυθούν τα λαϊκά εισοδήματα.

Ο φόβος απέναντι στο εθνικό νόμισμα είναι ο φόβος που καλλιεργούν οι επικυρίαρχοι απέναντι στην ανάγκη να αποκτήσει ο τόπος μας πραγματική ανεξαρτησία και ελευθερία.

Με την παλιά δραχμή δεν είχαν ποτέ κοπεί μισθοί και συντάξεις, παρά το ότι δεν είχαμε φιλολαϊκές κυβερνήσεις.

Αντίθετα, με τη παλιά δραχμή και με τη συμβολή των αγώνων του λαού μας, οι μισθοί και οι συντάξεις μάλλον βελτιώνονταν και ενισχύονταν.

Η έξοδος από την ευρωζώνη στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος, με διαγραφή του χρέους, γενναία σεισάχθεια στο ιδιωτικό χρέος και εθνικοποίηση των τραπεζών είναι ο μόνος δρόμος για την ανασυγκρότηση της οικονομίας.

Όπως είναι ο μόνος δρόμος όχι μόνο για να στηριχθούν αλλά και να ενισχυθούν οι μισθοί, οι συντάξεις και κυρίως να πολλαπλασιαστούν οι θέσεις εργασίας.

Η έξοδος απ’ την ευρωζώνη με ριζοσπαστικό πρόγραμμα είναι έξοδος από την κρίση, είναι ο τρόπος και το εργαλείο για την ανακοπή της εξαθλίωσης και την ανάκαμψη των λαϊκών εισοδημάτων» κατέληξε ο πρόεδρος της ΛΑΕ.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...