Επίθεση του ISIS με ρουκέτες σε πόλη της Τουρκίας (Vids)

690828-n_98279_1.jpg

24-04-2016 18:26

Ένα άτομο σκοτώθηκε και τουλάχιστον 10 άλλοι τραυματίστηκαν από δύο εκρήξεις στην παραμεθόρια επαρχία Κιλίς, σήμερα Κυριακή (24/4), όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Yalçın Akdoğan.

Δύο βλήματα τύπου Κατιούσα που πυροδοτήθηκαν από τη Συρία έπληξαν ένα τζαμί, μόλις 100 μέτρα μακριά από το γραφείο του Διοικητή του Κιλίς.

Σύμφωνα με την τουρκική Hurriyet μετά τις εκρήξεις εκατοντάδες τρομοκρατημένοι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους προσπαθώντας να αποδράσουν από την περιοχή σε κατάσταση πανικού.

Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Yalçın Akdoğan βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο γραφείο του Διοικητή κατά τη στιγμή της έκρηξης.

Ο Akdoğan δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τουρκικές μονάδες πυροβολικού ανταπέδωσαν τα πυρά βομβαρδίζοντας θέσεις του ISIS στη Συρία στο πλαίσιο των κανόνων εμπλοκής.

Πρόσθεσε επίσης ότι συνολικά 16 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από 45 πυραύλους που έχουν πλήξει την επαρχία από τις 18 Ιανουαρίου.

Νωρίτερα σήμερα, τουλάχιστον 16 άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδιά, τραυματίστηκαν όταν δύο πύραυλοι του ISIS έπληξαν την ίδια επαρχία.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...