Το πλάνο του υπ. Περιβάλλοντος για τα ορυχεία λιγνίτη στη Φλώρινα

689482-skourleths-ligniths.jpg

19-04-2016 16:55

Θέματα λειτουργίας των λιγνιτωρυχείων στη Φλώρινα συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, με τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Στέφανο Μπίρο και τον αντιδήμαρχο Αμυνταίου Αβραάμ Θεοδωρίδη.

Στη συνάντηση τέθηκαν συγκεκριμένα τα ζητήματα της λειτουργίας και επαναλειτουργίας των λιγνιτωρυχείων Αχλάδας, Βεύης, Κλειδιού, της λειτουργίας των ΑΗΣ Αμυνταίου και Μελίτης, η μετεγκατάσταση του οικισμού Αναργύρων καθώς και η δυνατότητα σχεδιασμού νέας χάραξης, μέσα από τα ορυχεία της Βεύης, του τμήματος της Εγνατίας Οδού Ξινό – Διασταύρωση Αμμοχωρίου – Φλώρινα.

Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για το ορυχείο Αχλάδας μέσω της συνεννόησης των εμπλεκόμενων μερών. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το ΥΠΕΝ:

– Οι προτάσεις της Περιφέρειας για τα υπόλοιπα θέματα θα εξεταστούν ως προς τις λεπτομέρειες, αλλά και τις αλληλεπιδράσεις τους, προκειμένου να αποτυπωθεί με ακρίβεια η κατάσταση και να αναδειχθούν οι πιο πιθανές λύσεις.

– Στοιχεία αυτής της επεξεργασίας αποτελούν, η ανάγκη στήριξης της απασχόλησης στην ευρύτερη περιοχή, οι γενικές κατευθύνσεις για την σταδιακή μείωση της χρήσης του λιγνίτη, το δικαίωμα και η ανάγκη της ΔΕΗ να εκμεταλλεύεται ορθολογικά τους πόρους της, οι πραγματικές ανάγκες που καλείται να καλύψει το ενεργειακό δυναμικό της περιοχής στο σύνολό του.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...