Πάπας Φραγκίσκος: Η επίσκεψή μου στη Μυτιλήνη σύμβολο ενότητας όλων των μαθητών του Κυρίου (Vid)

688813-pope.jpg

17-04-2016 16:33

«Η επίσκεψή μου στην Μυτιλήνη συμβόλισε την ενότητα, στο όνομα του ελέους, όλων των μαθητών του Κυρίου», τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος απευθυνόμενος το μεσημέρι στους συγκεντρωμένους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο ποντίφικας ευχαρίστησε όσους τον συνόδευσαν με την προσευχή του, τονίζοντας ότι με την επίσκεψή του αυτή «μετέφερε την αλληλεγγύη της Εκκλησίας στους πρόσφυγες και τον ελληνικό λαό, μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο». Κάτι που, σύμφωνα με τον Πάπα Φραγκίσκο, «συμβόλισε την ενότητα, στο όνομα του ελέους, όλων των μαθητών του Κυρίου».

Στην συνέχεια, ο ποντίφικας θέλησε να τονίσει:

«Επισκεφθήκαμε έναν από τους καταυλισμούς των προσφύγων, οι οποίοι προέρχονται από το Ιράκ, την Συρία, το Αφγανιστάν, την Αφρική, από πολλές χώρες. Χαιρετήσαμε περίπου τριακόσιους πρόσφυγες, έναν-έναν, με το Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, ορισμένα από τα οποία έζησαν τον θάνατο τον γονιών τους, είδαν συνοδοιπόρους τους να πεθαίνουν, να πνίγονται στην θάλασσα. Είδα πολύ πόνο. Συνάντησα και έναν νέο άνδρα, ο οποίος δεν ήταν ούτε σαράντα ετών, μαζί με τα δυο του παιδιά: ένας μουσουλμάνος ο οποίος ήταν παντρεμένος με μια χριστιανή κοπέλα: αγαπιόνταν και σέβονταν ο ένας τον άλλον. Αλλά, δυστυχώς, η κοπέλα αυτή θανατώθηκε, της έκοψαν τον λαιμό οι τρομοκράτες, επειδή δεν απαρνήθηκε τον Χριστό και δεν θέλησε να εγκαταλείψει την πίστη της. Πρόκειται για μάρτυρα της πίστεως. Και ο άνδρας της έκλαιγε γοερά».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr