Κύπρου Χρυσόστομος: Δε θα τελείται κηδεία σε όποιον αποτεφρώνεται

686290-8ecd388c8f5cb78c719c8ab93c56881d_l.jpg

10-04-2016 18:55

O Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος σχολιάζοντας την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση της Κυπριακής Βουλής να ψηφίσει νόμο που επιτρέπει την αποτέφρωση των νεκρών αν οι ίδιοι όσο ήταν εν ζωή εκφράσουν τέτοια επιθυμία, ανέφερε πως «είναι ανθρώπινο δικαίωμα αν κάποιος θέλει να καεί. Δουλειά δική του. Εκείνος που θα δηλώσει εκ των προτέρων ότι θέλει να καεί, η εκκλησία δεν προτίθεται να του κάνει κηδεία».

Δημοκρατικό δικαίωμα του καθενός, πρόσθεσε, αλλά έχει δημοκρατικό δικαίωμα και η εκκλησία. «Από τη στιγμή που δεν σέβεται το σώμα του, που είναι ναός του Αγίου Πνεύματος, νομίζω ότι έχουμε δικαιώματα αλλά έχουμε και υποχρεώσεις. Απερίφραστα δηλώνω ότι δεν πρόκειται να του κάνουμε κηδεία».

Εάν κάποιου η οικογένεια μετά την κηδεία θέλει να τον αποτεφρώσει, είπε, «δουλειά δική τους. Αν το ξέρουμε εκ των προτέρων δεν θα του κάνουμε κηδεία. Ιδίως εάν το πει ο ίδιος ότι θέλει να καεί». Διερωτήθηκε δε γιατί να σεβαστεί η εκκλησία κάποιον που δεν σέβεται τον ναό του Αγίου Πνεύματος. Σε παρατήρηση γιατί ο Θεός είναι μεγαλόψυχος, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι είναι μεγαλόψυχος αλλά «οφείλουν να σέβονται αυτό που τους έδωσε ο Θεός. Ο εαυτός μας είναι ο εν υμίν ενοικούντος Αγίου Πνεύματος. Μέσα μας έχουμε Άγιο Πνεύμα». Πρέπει να φροντίζουμε όχι μόνο το πνεύμα μας αλλά και το σώμα μας, κατέληξε.

πηγη vimaorthodoxias.grΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...