Έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αναφορές για Κυπριακή Δημοκρατία και διοικούμενη από τους Τ/Κ περιοχή

687898-state-deparnment.jpg

14-04-2016 15:16

Με δύο χωριστές εκθέσεις, μία για την Κυπριακή Δημοκρατία και μία για την «διοικούμενη από τους Τουρκοκύπριους περιοχή», όπως αποκαλεί τα κατεχόμενα, περιγράφει, και φέτος, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο, στην έκθεσή του για τα ανθρώπινα δικαιώματα σ’ όλο τον κόσμο, που παρουσίασε το βράδυ της Τετάρτης, ο Υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι.

Η έκθεση χαρακτηρίζει την Κύπρο συνταγματική δημοκρατία και πολυκομματική προεδρική δημοκρατία. Το 2013, γράφει, οι εκλογείς εξέλεξαν τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, σε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές. Το 2011 οι ψηφοφόροι εξέλεξαν 56 αντιπροσώπους στη Βουλή των Αντιπροσώπων (που συνολικά έχει 80 έδρες), σε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές. Οι πολιτικές αρχές διατηρούν πραγματικό έλεγχο επί των δυνάμεων ασφαλείας, προστίθεται.

Τα σημαντικότερα προβλήματα που καταγράφηκαν τη χρονιά που πέρασε παρέμειναν, όπως αναφέρεται, “η εμπορία ανθρώπων για σεξουαλική εκμετάλλευση και εργασία, η κατάχρηση εξουσίας από την αστυνομία και η εξευτελιστική μεταχείριση ατόμων υπό κράτηση και αιτούντων άσυλο και η βία κατά των γυναικών, συμπεριλαμβανομένης της συζυγικής βίας”.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newsbomb.com.cyΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...