Ικέτης στο Παρίσι ο Τσίπρας, προσπαθεί να κλείσει όπως – όπως τη διαπραγμάτευση

687795-tsipras-olant2.jpg

14-04-2016 7:49

Τη λανθασμένη συνταγή της πολιτικής διαπραγμάτευσης, που είχε ανεπιτυχώς χρησιμοποιήσει και πέρυσι, όταν η Ελλάδα βρισκόταν ένα βήμα πριν τα capital controls, προέταξε και χθες, Τετάρτη (13/04/2016), ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι.

Και μπορεί το 2015 η Γαλλία να εμφανιζόταν πιο διαλλακτική απέναντι στο ελληνικό ζήτημα, όμως τα πράγματα πλέον δεν είναι ίδια και αυτό φάνηκε από τη στάση του κ. Ολάντ, ο οποίος, κατά πληροφορίες, είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό πως μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα θα πρέπει να έχει κλείσει η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να πείσει τον Γάλλο Πρόεδρο ότι η συμφωνία θα είχε κλείσει εδώ και καιρό, εάν οι διαφωνίες μεταξύ των Θεσμών δεν είχαν προκαλέσει καθυστερήσεις.

Μάλιστα, «φωτογράφισε» το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επισημαίνοντας πως «κάθε καθυστέρηση προκαλεί κόστος στην ελληνική οικονομία και αστάθεια στην Ευρώπη», αναφέροντας, βάσει στοιχείων, ότι «η Ελλάδα τα έχει τελικά πάει καλύτερα απ’ ό,τι αναμενόταν και δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα».

Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι το ΔΝΤ προέβλεπε ύφεση 2,3% ενώ χθες Τετάρτη ανακοίνωσε ύφεση 0,2%.

Σε κάθε περίπτωση, τα εσπευσμένα ταξίδια του κ. Τσίπρα σε Παρίσι, Στρασβούργο και Βρυξέλλες, ερμηνεύονται ως κινήσεις «εσωτερικής κατανάλωσης», αφού τα μέτρα που έρχονται θα είναι για ακόμη μία φορά ιδιαίτερα σκληρά και στρέφονται απευθείας εναντίον των πολιτών.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...