Ιωάννινα: Καθιστική διαμαρτυρία από πρόσφυγες – Κλειστή η Εγνατία

687711-a.jpg

13-04-2016 20:12

Κλειστή και στα δύο ρεύματα από τις 7:30 μ.μ. παραμένει η Εγνατία στο ύψος του κόμβου για Κατσικά, καθώς πρόσφυγες και ακτιβιστές έχουν καθίσει στο οδόστρωμα.

Πρόκειται για περίπου 200 πρόσφυγες από το κέντρο στον Κατσικά που πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία για τις συνθήκες διαβίωσης, ενώ ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα στα Σκόπια.

Στο χώρο βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια με οδηγούς φορτηγών καθώς είναι κλειστοί και οι παράδρομοι.

Όπως αναφέρει το epirusgate.blogspot.gr, μόνο διαμέσου της παλαιάς εθνικής οδού Ιωαννίνων-Τρικάλων, μπορεί κανείς να παρακάμψει το μπλοκαρισμένο -από τους πρόσφυγες- σημείο της Εγνατίας Οδού στο ύψος του κόμβου Κουτσελιού και να ταξιδέψει προς Μέτσοβο και Μακεδονία. Πρόκειται για τον κόμβο που βρίσκεται στο ύψος της Μπαλντούμας του πρώην δήμου Εγνατίας, όμως η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό, απαιτεί -ειδικά τη νύχτα- ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς, καθώς η μακροχρόνια μη χρησιμοποίησή της, της έχει δημιουργήσει σειρά προβλημάτων.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...