Ινδία: Πέντε συλλήψεις για τις εκρήξεις στο ινδουιστικό τέμενος

686877-te.jpg

11-04-2016 11:11

Η αστυνομία προσπαθεί να βρει ποιος αποφάσισε να ριφθεί αυτό το πυροτέχνημα αψηφώντας την άρνηση των τοπικών αρχών να το επιτρέψουν

Η αστυνομία συνέλαβε πέντε υπαλλήλους του ινδουιστικού ναού στη νοτιοδυτική Ινδία όπου 108 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους -σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό- τα ξημερώματα της Κυριακής (10/04) από πυρκαγιά, η οποία πιστεύεται ότι ξέσπασε όταν κάποιος έριξε κροτίδα στην αποθήκη στην οποία φυλάσσονταν πυροτεχνήματα και προκλήθηκε τεράστια έκρηξη.

Χιλιάδες οικογένειες είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν το νυχτερινό θέαμα το βράδυ του Σαββάτου (09/04) προς Κυριακή με αφορμή τους εορτασμούς που είχαν διοργανωθεί στον ινδουιστικό αυτό ναό της περιοχής Κόλαμ, στο κρατίδιο της Κεράλα.

Η τεράστια έκρηξη από την οποία προκλήθηκε η καταστροφή μπορεί να οφείλεται στη ρίψη κροτίδας στο κτήριο όπου φυλάσσονταν τα πυροτεχνήματα προτού χρησιμοποιηθούν για τη γιορτή.

«Πέντε υπάλληλοι συνελήφθησαν για να ανακριθούν», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιοχής Π. Πράκας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Δεν πρόκειται επισήμως για συλλήψεις. Δεν μπορούμε να μιλάμε για μια εμπλοκή τους προτού ανακριθούν και αποφασιστεί τότε τι μέτρα θα ληφθούν», πρόσθεσε.

Η αστυνομία προσπαθεί να βρει ποιος αποφάσισε να ριφθεί αυτό το πυροτέχνημα αψηφώντας την άρνηση των τοπικών αρχών να το επιτρέψουν, σύμφωνα με τον αστυνομικό.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...