Συμμορία λήστευε οδηγούς με «σκηνοθετημένα» τροχαία

686534-astinomia-peripoliko.jpg

10-04-2016 8:06

Για τρεις ολόκληρους μήνες η συμμορία είχε σπείρει τον τρόμο και τον πανικό σε δεκάδες οδηγούς αυτοκινήτων, ιδιοκτήτες βενζινάδικων και περιπτέρων κυρίως στη δυτική Αττική.

Τα επτά μέλη της σπείρας είχαν ληστέψει τουλάχιστον 37 θύματα τα οποία δεν δίσταζαν να χτυπήσουν άγρια προκειμένου να τους αφαιρέσουν χρήματα, ενώ είχαν κλέψει και 21 αυτοκίνητα χρησιμοποιώντας ακόμα και συσκευή ξεκλειδώματος immobilizer.

Οι κουκουλοφόροι ληστές είχαν ως “ορμητήριο” για τις επιθέσεις τους τον καταυλισμό των Ρομά στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου. Οι ληστρικές επιθέσεις γίνονταν συνήθως νωρίς το πρωί, γύρω από την Αττική οδό, ώστε να μπορούν οι κακοποιοί να διαφεύγουν εύκολα στον καταυλισμό. Το κόλπο ήταν απλό, αλλά αποτελεσματικό. Με κλεμμένα αυτοκίνητα έπεφταν πάνω στα αυτοκίνητα των υποψήφιων θυμάτων τους, παριστάνοντας έτσι τροχαίο ατύχημα.

Όταν οι ανυποψίαστοι οδηγοί έβγαιναν από τα αυτοκίνητα τους να δουν τι έχει συμβεί, τους ορμούσαν φορώντας κουκούλες και κρατώντας μαχαίρια, ρόπαλα, ακόμη και τσεκούρια.

Οι ληστές τους χτυπούσαν με πρωτοφανή αγριότητα και στη συνέχεια τους αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά και κινητά τηλέφωνα.

Η συμμορία διέπραττε έως και επτά διαδοχικά ληστείες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, κατά τη διαφυγή των μελών της στον καταυλισμό, δεν δίστασαν να πυροβολήσουν κατά των αστυνομικών που τους καταδίωκαν. Μάλιστα για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους και στοιχεία όπως αποτυπώματα και γενετικό υλικό που ενδεχομένως θα οδηγούσαν τους αστυνομικούς στη σύλληψη τους, πυρπολούσαν τα κλεμμένα οχήματα που είχαν χρησιμοποιήσει.

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφάλειας δυτικής Αττικής έβαλαν τέλος στην εγκληματική δράση της συμμορίας μετά από επιχείρηση στον καταυλισμό, όπου με τη συμμετοχή και διμοιριών των ΜΑΤ συνέλαβαν πέντε μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται δύο συνεργοί τους ηλικίας 22 και 25 ετών.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δύο (2) κλεμμένες καραμπίνες

Ένα (1) πιστόλι replica

Επτά (7) εγκέφαλοι αυτοκινήτων

Επτά (7) διακόπτες εκκίνησης αυτοκινήτου (μίζες)

Μία (1) συσκευή ξεκλειδώματος immobilizer

Δύο (2) ηχοσυστήματα

Πέντε (5) κατσαβίδια

Ένας (1) τροχός κοπής

Μία (1) σιδερογροθιά

Ένα (1) σπαθί

Δύο (2) μαχαίρια

Τρία (3) ζευγάρια γάντια

Οι αστυνομικοί πάντως εκτιμούν ότι έχουν διαπράξει κι άλλες ληστείες οι οποίες ακόμη δεν έχουν ταυτοποιηθεί.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...