Λιμάνι Πειραιά: Νέες -άκαρπες- προσπάθειες μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών σε δομές φιλοξενίας

686098-limani-peiraias.jpg

08-04-2016 11:05

Κανένα ενδιαφέρον να μετακινηθούν δεν δείχνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται στην πύλη Ε2 του λιμανιού του Πειραιά.

Για μια ακόμα φορά σήμερα Παρασκευή (08/04) στελέχη του Λιμενικού Σώματος, με τη βοήθεια μεταφραστών, προσπαθούν να πείσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες οι οποίοι έχουν στήσει τις σκηνές τους στην πύλη Ε2, να μετακινηθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Τους καλούν να μαζέψουν στις σκηνές τους και τους ενημερώνουν ότι όσοι είναι Αφγανοί υπήκοοι μπορούν να επιβιβαστούν σε λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν στο κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά, ενώ οι υπήκοοι Συρίας θα μεταφερθούν σε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ήδη ένα πούλμαν βρίσκεται έξω από την πύλη Ε2 με προορισμό τη βόρεια Ελλάδα, ωστόσο, μέχρι στιγμής, κανένας μετανάστης ή πρόσφυγας δεν δείχνει κάποια πρόθεση επιβιβαστεί σε αυτό.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, βρίσκονταν 4.668 άνθρωποι.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...