Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ

686014-1822536.jpg

08-04-2016 7:44

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, με αποχή από τις υπερωρίες σήμερα, 24ωρη απεργία αύριο Παρασκευή και αποχή από την εργασία του Σαββατοκύριακου, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έπειτα από συνάντηση που είχαν χτες με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρή Δρίτσα και τον γενικό γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστο Λαμπρίδη.

Όπως επισημαίνουν, στη συνάντηση έγινε σαφές ότι δεν υπάρχει καμία διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Σε σημερινή ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ.Δρίτσα η κυβερνητική απόφαση για την πώληση του ΟΛΘ είναι ειλημμένη.

Το υπουργείο Ναυτιλίας, από κοινού με το υπουργείο Οικονομικών, θα “τρέξουν” την απαιτούμενη τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης του λιμανιού (ως εκπρόσωποι του Ελληνικού Δημοσίου) με την ΟΛΘ ΑΕ. Προς τούτο η ομάδα εργασίας των δύο υπουργείων θα επισκεφθεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης την ερχόμενη εβδομάδα (12-13/4).

Από τη συνάντηση προέκυψε ακόμη ότι σε λίγες ημέρες κατατίθεται το σχέδιο νόμου για Δημόσια Αρχή Λιμένα Πειραιώς και θα ακολουθήσει το αντίστοιχο σχέδιο για Δημόσια Αρχή Λιμένος Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν εκ νέου τη Δευτέρα, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους._ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr