Παλινωδίες δίχως τέλος: Η κυβέρνηση αντί να μεταφέρει τους πρόσφυγες, τους αλλάζει προβλήτα!

685884-limanipeir1.jpg

07-04-2016 15:12

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει βαλθεί να τρελάνει τους πάντες με τα καμώματά της, πόσο δε μάλλον, όταν καλείται να διαχειριστεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έχουν καταλύσει εδώ και καιρό στο λιμάνι του Πειραιά. Κι ενώ έχει περάσει ήδη ένα εικοσιτετράωρο, μετά τα όσα απίστευτα συνέβησαν χθες με το μωρό και παρά τις προειδοποιήσεις των Αρχών προς τους ανθρώπους αυτούς να εγκαταλείψουν την πύλη Ε3, τα πράγματα, μάλλον, δεν πάνε καθόλου καλά.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δείχνουν απρόθυμοι να μεταφερθούν με πούλμαν στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στην Πέτρα του νομού Πιερίας έξω από την Κατερίνη και ήδη μόνο ένας ελάχιστος αριθμός από αυτούς έχει συμφωνήσει να αποχωρήσει από το λιμάνι.

Την ίδια στιγμή, πολλοί από αυτούς είτε επιβιβάζονται με όλα τα υπάρχοντά τους σε αστικά λεωφορεία, τα οποία τους μεταφέρουν στις πύλες Ε1 και Ε2, είτε πάνε εκεί με τα πόδια.

Όσο για το επίσημο κράτος; Για ακόμη μία φορά παραμένει αδρανές, σε ρόλο απλού παρατηρητή.

Διχασμένοι οι κάτοικοι στη Χίο για τους πρόσφυγες

Εν τω μεταξύ εικόνες χάους επικράτησαν χθες, Τετάρτη (06/04/2016) στη Χίο, όπου κάτοικοι του νησιού ήρθαν στα χέρια με αλληλέγγυους.

Δεν έλειψαν και οι ακραίες φωνές και οι προπηλακισμοί, στη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν ένας εικονολήπτης ξένου μέσου και ένας πολίτης μέλος αλληλέγγυας ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακούστηκαν ακραίες εκφράσεις και συνθήματα κατά των προσφύγων και των μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί στο νησί, ενώ δέκτης παραπόνων έγινε και η δημοτική αρχή του νησιού.

Ένταση επικράτησε όμως και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα να διακοπεί αρκετές φορές από φραστικές επιθέσεις, γιαούρτια και ύβρεις μεταξύ διαμαρτυρόμενων για την κατάσταση στο νησί.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr