Οικογενειακά Επιδόματα ΟΓΑ: Ανοικτό το TAXISnet για το έντυπο Α21 – Τι πρέπει να γνωρίζετε

685542-oikogeneiakaepidomata2.jpg

06-04-2016 13:10

Μέσω Διαδικτύου μπορούν από σήμερα, Τετάρτη (06/04/2016) να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το έντυπο Α21 οι δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ, καθώς άνοιξε στο TAXISnet η σχετική εφαρμογή.

Η αίτηση αφορά τους δικαιούχους του ειδικού επιδόματος στήριξης τριτέκνων και πολυτέκνων που ανέρχεται σε 500 ευρώ ετησίως και χορηγείται σε τρεις δόσεις καθώς και τους δικαιούχους του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων (13 ως 40 ευρώ το μήνα).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, περίπου 700.000 είναι τα άτομα που μπορούν να λάβουν οικογενειακό επίδομα.

Παράλληλα την Παρασκευή (22/04/2016), πριν την Μεγάλη εβδομάδα, αναμένεται να δοθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ στους περσινούς δικαιούχους και χωρίς να απαιτηθεί η αίτηση Α21.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνουν αίτηση μετά την οριστικοποίηση της δήλωσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβουν τις επόμενες δόσεις είναι η συμπλήρωση του εντύπου στο TAXISnet.

Επίσης όσοι πάρουν την προκαταβολή και δεν πληρούν τα κριτήρια φέτος θα κληθούν να την επιστρέψουν. Αίτηση Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα από φέτος θα κάνουν τα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και θα λάβουν κανονικά τα επιδόματα από τον ΟΓΑ.

Ορισμένες αλλαγές που προβλέπονταν στην διαδικασία ήδη έχουν εκδοθεί σε Υπουργική Απόφαση. Ειδικότερα με προηγούμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπέγραφαν οι υπουργοί Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος και Θεανώ Φωτίου, Οικονομίας Τρύφωνας Αλεξιάδης, τονίζεται ότι σε περιπτώσεις αναστολής στην καταβολή του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, αυτή θα γίνεται το επόμενο έτος από εκείνο που επήλθαν οι λόγοι της αναστολής.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr