Πώς να διαμορφώσετε την κρεβατοκάμαρά σας για καλύτερο ύπνο (γράφημα)

341987-403d0db48cec1a50b641ca1c44e07f86_l.jpg

04-04-2016 11:22

Ταλαιπωρείστε από αϋπνίες, διακοπές του ύπνου μέσα στη νύχτα ή σύντομη διάρκεια ύπνου;

Απολαύστε περισσότερο και πιο ποιοτικό ύπνο κάνοντας μερικές αλλαγές στην κρεβατοκάμαρά σας!

sleep infographic largerfont 0

Βάψτε τους τοίχους σε αποχρώσεις του μπλε: Το μπλε είναι ένα από τα χρώματα που μας χαλαρώνουν και μας βοηθά να απολαύσουμε περισσότερες ώρες ύπνου.

Ρυθμίστε σωστά το θερμοστάτη: Η θερμοκρασία της κρεβατοκάμαρας πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 15 και 20 βαθμών Κελσίου. Εάν το δωμάτιο είναι πολύ ζεστό διαταράσσεται ο κύκλος του ύπνου.

Κάντε αρωματοθεραπεία με λεβάντα: Ανάψτε ένα αρωματικό κερί πριν κοιμηθείτε ή τοποθετήστε στην κρεβατοκάμαρα κάποιο αρωματικό χώρου με άρωμα λεβάντας. Η μυρωδιά της λεβάντας μειώνει τους παλμούς της καρδιάς και ρίχνει την πίεση, οπότε επιφέρει τη χαλάρωση και χαρίζει ξεκούραστο ύπνο.

Στρώστε το κρεβάτι σας: Αν και ορισμένοι ειδικοί τάσσονται υπέρ του ακατάστατου κρεβατιού, άλλοι υποστηρίζουν ότι το κρεβάτι μας πρέπει να είναι στρωμένο ώστε να μας εμπνέει ηρεμία.

Αλλάζετε συχνά τα σεντόνια: Η μεθυστική μυρωδιά του απορρυπαντικού και του μαλακτικού εύλογα συνδέεται με τον καλύτερο ύπνο, αφού μας προδιαθέτει θετικά να χωθούμε κάτω από τα σκεπάσματα και να χαλαρώσουμε!

Ελέγξτε την ηχορύπανση: Τοποθετήστε στο κομοδίνο μια συσκευή παραγωγής ήχων (π.χ. κύματα, κελάιδισμα πουλιών) ή μια συσκευή παραγωγής λευκού ήχου που «μπλοκάρει» τη φασαρία εκτός κρεβατοκάμαρας.

Πηγή: prevention.comΠΗΓΗ : Onmed.gr

loading...