Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ

684818-theodoropoulos-vaggelis.jpg

04-04-2016 9:39

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την τοποθέτηση του Βέλγου Γιαν Φαμπρ στη θέση του επικεφαλής του Φεστιβάλ Αθηνών και την παραίτησή του το περασμένο Σάββατο, ανακοινώθηκε σήμερα Δευτέρα από το υπουργείο Πολιτισμού, ο αντικαταστάτης του.

Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ αναλαμβάνει από σήμερα 4 Απριλίου, ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, αποδεχόμενος σχετική πρόταση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδη Μπαλτά.

«Το έργο του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή είναι βαρύ και δύσκολο, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι o καλλιτεχνικός διευθυντής θα συνεργαστεί εποικοδομητικά τόσο με το Δ.Σ. του «Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε.» όσο και με τους Έλληνες δημιουργούς, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό στις παρούσες συνθήκες. Και πάντοτε με το βλέμμα στο μέλλον» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Η ανάθεση της θέσης αυτής στον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, έρχεται δύο ημέρες μετά την παραίτηση του Γιαν Φαμπρ, ο οποίοις προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τόσο στον καλλιτεχνικό όσο και στον πολιτικό κόσμο, με την απόφασή του να αφιερώσει όλο το Φεστιβάλ Αθηνών σε βελγικές παραγωγές καθώς, όπως είπε, δεν είχε χρόνο να εξετάσει… τις ελληνικές προτάσεις!

Ο Γιαν Φαμπρ είχε ως «σπουδαιότερο» καλλιτεχνικό του επίτευγμα, την παράσταση Mount Olympus ή αλλιώς τα «παλλόμενα πέη».

Επίσης, το 2012 κατάφερε να κάνει έξαλλες τις φιλοζωικές οργανώσεις στο Βέλγιο και την Ευρώπη, παρουσιάζοντας ένα καλλιτεχνικό βίντεο για το γύρισμα του οποίου γάτες εκτοξεύονταν ακατάπαυστα στον αέρα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...