Αποκαλύψεις Wikileaks – Spiegel: Έρχεται «θερμός» Ιούλιος!

684422-wikileaks.jpg

02-04-2016 15:31

Οι διαφωνίες εντός των θεσμών είναι τόσο έντονες όσο ποτέ, λίγο πριν από την επιστροφή των κλιμακίων στην Αθήνα, επισημαίνει το Spiegel Online με αφορμή τις διαρροές Wikileaks.

 

Θρίλερ όπως τον Ιούλιο του 2015

Το αργότερο μέχρι την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ σε δύο εβδομάδες (15-17 Απριλίου) θα έπρεπε, υπό κανονικές συνθήκες, να ξεκινήσουν οι συνομιλίες για την ελάφρυνση του χρέους.

Όμως το Ταμείο δεν αποκλείει ώρες και μέρες αγωνίας, όπως εκείνες πέρυσι τον Ιούλιο, όταν η Ελλάδα βρέθηκε μια ανάσα πριν την χρεοκοπία.

Σύμφωνα πάντα με την Wikileaks ο Πολ Τόμσεν διερωτάται τι θα μπορούσε να επιφέρει μια συμφωνία: «Στο παρελθόν το μόνο χρονικό σημείο που ελήφθη μια απόφαση ήταν όταν δεν υπήρχαν στα ταμεία πια χρήματα και η χρεοκοπία ήταν πλέον ορατή», φέρεται να είπε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ.

Πάντως, για τον διευθυντή ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ το προσφυγικό ίσως επιδράσει θετικά σε μια συμφωνία με τους θεσμούς. Η προσφυγική κρίση πιέζει αφόρητα την Α. Μέρκελ. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο Πολ Τόμσεν η κ. Μέρκελ πρέπει να διαλέξει. Είτε θα συνεχίσει χωρίς το Ταμείο, οπότε και θα πρέπει να δώσει επίπονες εξηγήσεις στο γερμανικό κοινοβούλιο, είτε θα συναινέσει σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Εδώ η Ντέλια Βελκουλέσκου τονίζει: «Αυτό είναι το καθοριστικό ερώτημα. Εκπλήσσομαι που δεν έχει τεθεί ακόμα».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...