Αποκαλύψεις «φωτιά» για την διαπραγμάτευση: Το ΔΝΤ έτοιμο να τινάξει το ελληνικό πρόγραμμα στον αέρα

684356-dnt.jpg

02-04-2016 9:31

Διαλόγους «φωτιά» στους κόλπους του ΔΝΤ μεταξύ Τόμσεν και Βελκουλέσκου, για την διαπραγμάτευση με την ελληνική πλευρά και το χάσμα μεταξύ Νομισματικού Ταμείου και των ευρωπαϊκών θεσμών , αποκαλύπτει απόρρητο έγγραφο που διέρρευσε το Wikileaks.

Οι διάλογοι μεταξύ Τόμσεν – Βελκουλέσκου – Πέτροβα, είναι αποκαλυπτικοί και όπως προκύπτει το ΔΝΤ σκοπεύει να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα εάν δεν συμφωνηθούν ανάμεσα στις δυο πλευρές μέτρα της τάξεως του 2,5% του ΑΕΠ.

Ο Πόλ Τόμσεν φαίνεται πλέον αποφασισμένος να πάει το μαχαίρι στο κόκκαλο και είναι κάθετα αρνητικός σε «μικρό πακέτο μέτρων», με την άποψη του να γίνεται πλήρως αποδεκτή και από την Ντέλια Βελκουλέσκου η οποία λέει χαρακτηριστικά, «Όχι τους τα έχουμε πει, είναι σαφές τι έχουμε συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους».

Μάλιστα στον διάλογο μεταξύ των στελεχών του ΔΝΤ υπάρχουν και ξεκάθαρες αιχμές κατά των ευρωπαίων (ΕΕ-ΕΚΤ) και Γερμανίας, κατηγορώντας τους για πισωγυρίσματα καθώς σε όλα τα μέτωπα είναι ακόμα ανοικτά και υπάρχουν «αγκάθια».

«Σε όλα αυτά έχουμε σημαντικό αριθμό ανοιχτών θεμάτων που είναι όλα πολιτικά, όσον αφορά τους Έλληνες» φέρεται να λέει η Βελκουλέσκου.

Ο Πολ Τόμσεν μάλιστα πηγαίνει ένα βήμα παραπάνω βάζοντας στο στόχαστρο την Άνγκελα Μέρκελ, θέλοντας να της υπενθυμίσει πως η αποχώρηση του ΔΝΤ από την Τρόικα θα είναι πολιτικά επιβλαβής για αυτήν και θα οδηγήσει σε «άβολες ερωτήσεις στην Μπούντεσταγκ».

Σύμφωνα με όσα λέει, ο κ. Τόμσεν σκοπεύει να συνδέσει χαλαρά το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους με το προσφυγικό ζήτημα και τότε να προσεγγίσει την κ. Μέρκελ με το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους.

Η Γερμανίδα καγκελάριος έχει πολλές φορές δηλώσει ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη και κατάφερε να βάλει το Ταμείο στην Τρόικα παρά τις έντονες αντιθέσεις ορισμένων Ευρωπαίων πολιτικών, όπως ο Νικολά Σαρκοζί.

Τα πρακτικά δείχνουν ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος εμφανίζεται αναποφάσιστη στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους αλλά φαίνεται ότι κλίνει προς το «όχι», καθώς όπως και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες φαίνεται να ανησυχούν ότι θα δημιουργηθεί προηγούμενο.

Διαβάστε ΕΔΩ το έγγραφο με τους διαλόγους «φωτιά»ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr