Νύχτα τρόμου στη Χίο: Μαχαιρώματα μεταξύ μεταναστών στο hotspot

684076-12674860_10208836344886670_999382911_o_0.jpg

01-04-2016 8:01

Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί είναι το κέντρο κράτησης της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός, αφού οι συγκρούσεις μεταξύ διαφόρων ομάδων είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Η συνύπαρξη μεταναστών διαφόρων εθνικοτήτων για μεγάλο χρονικό διάστημα φαίνεται ότι δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα, αφού για μία ακόμη φορά Αφγανοί και Σύριοι συνεπλάκησαν άγρια μεταξύ τους, με αποτέλεσμα το hotspot τα ξημερώματα της Παρασκευής να θυμίζει πεδίο μάχης.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το politischios.gr μεμονωμένες ομάδες για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής λόγο ήρθαν σε αντιπαράθεση το βράδυ της Παρασκευής με αποτέλεσμα δύο άτομα να μαχαιρωθούν και να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο, ενώ πολλοί τραυματίστηκαν σοβαρά σε κεφάλι και πόδια. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων οι εμπλεκόμενοι έσπασαν ότι βρήκαν μπροστά τους.

Η Αστυνομία προσπαθώντας να εκτονώσει την κατάσταση και προκειμένου να αποφευχθούν επιπλέον τραυματισμοί, επιχείρησε να εισέλθει στο χώρο του πρώην εργοστασίου της ΒΙ.ΑΛ. με τη χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Να σημειωθεί ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου έχει ζητήσει ήδη από την Αθήνα συνδρομή με διμοιρία ΜΑΤ, αίτημα που έγινε αποδεκτό. Έτσι εντός της ημέρας αναμένεται η άφιξη της διμοιρίας στη Χίο.

Σήμερα κάτοικοι της περιοχής θα πραγματοποιήσουν στις 10:00 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου.

Εν τω μεταξύ η ροή προς τα ελληνικά νησιά συνεχίζεται αν και μειωμένη σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες και συνολικά εντός της χώρας ο αριθμός των προσφύγων κινείται γύρω στους 52.000.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...