Στρατός των ΗΠΑ στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας από το 2017

683879-ru.jpg

31-03-2016 17:01

Το Πεντάγωνο έχει, ήδη, εκφράσει την πρόθεσή του να περικυκλώσει το ρωσικό στρατό. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Αμερικανός στρατηγός Φίλιπ Μπρινλάβ.

«Κατά μήκος των δυτικών συνόρων της Ρωσίας, θα αρχίσουν σύντομα να εμφανίζονται αμερικανικές στρατιωτικές μονάδες που θα βρίσκονται συνεχώς σε επιφυλακή», γράφει ρωσικό δημοσίευμα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δείχνουν μια ισχυρή και ισορροπημένη προσέγγιση για την υποστήριξη των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ και την προστασία τους από την επιθετική πολιτική της Ρωσίας στην Ανατολική Ευρώπη και αλλού», τόνισε ο στρατηγός.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και πριν από το Φεβρουάριο του 2017 στις έξι χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία θα τοποθετηθούν περίπου 4.500 Αμερικανοί στρατιώτες μαζί με 250 άρματα μάχης, οχήματα πεζικού Bradley, αυτοκινούμενα οβιδοβόλα και άλλος εξοπλισμός.

Επίσης, κάλεσε τη Δύση να στηρίξει τον Πέτρο Ποροσένκο προσφέροντας στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία, σε μια χώρα, που όπως σημειώνεται, εκφράζεται η επιθετικότητα της Μόσχας.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...