Λιβύη: Νέο ναυάγιο βάρκας που μετέφερε μετανάστες – Δεκάδες αγνοούμενοι

683623-metanastes.jpg

30-03-2016 23:08

Φόβοι ότι δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες αγνοούνται αφού η βάρκα στην οποία επέβαιναν βυθίστηκε στα ανοικτά της Λιβύης, γνωστοποίησε ένας εκπρόσωπος Τύπου του πολεμικού ναυτικού της χώρας κι ενώ καταγράφονται ενδείξεις μιας ραγδαίας αύξησης του αριθμού των ανθρώπων που επιχειρούν τον επικίνδυνο διάπλου από τη Βόρεια Αφρική με προορισμό την Ευρώπη.

Νωρίτερα, Ιταλοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι το λιμενικό σώμα και το πολεμικό ναυτικό της χώρας διέσωσαν σήμερα (30/3) 1.361 πρόσφυγες από βάρκες και σωστικές λέμβους στη νότια Μεσόγειο.

Από την πλευρά του, ο Λίβυος εκπρόσωπος Τύπου, Αγιούμπ Κασέμ, είπε ότι το λιμενικό σώμα ανέκοψε την πορεία μιας βάρκας στην οποία επέβαιναν 120 πρόσφυγες ανοικτά της Σαμπράτα, διασώζοντας επίσης 32 ανθρώπους από τη βάρκα που βυθίστηκε.

Δεν είναι πάντως προς το παρόν γνωστό πόσα ακριβώς άτομα αγνοούνται.

Περισσότεροι πάντως από 16.000 άνθρωποι έχουν διαπλεύσει υπό επισφαλείς συνθήκες τη Μεσόγειο από χώρες της Βόρειας Αφρικής προς την Ιταλία τους τρεις πρώτους μήνες του 2016, περίπου 6.000 περισσότεροι σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι…ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...