Τουρκία: Τρία προσφυγόπουλα κάηκαν ζωντανά μέσα στη σκηνή που διέμεναν

683225-prosfyges.jpg

29-03-2016 19:06

Φρικτό θάνατο βρήκαν τρία προσφυγόπουλα από τη Συρία ηλικίας έως οκτώ ετών, ενώ ακόμα έξι τραυματίστηκαν, ύστερα από φωτιά που ξέσπασε φωτιά στην σκηνή που διέμεναν σε ένα κέντρο υποδοχής στην πόλη Ντερίκ της νοτιοανατολικής επαρχίας Μαρντίν στην Τουρκία, σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet.

Η φωτιά ήταν η δεύτερη που ξέσπασε μέσα σε μια εβδομάδα, όταν 21 σκηνές κάηκαν στις 25 Μαρτίου. Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 3 το πρωί, στοιχίζοντας τη ζωή τριών παιδιών. Τα άλλα έξι παιδιά που τραυματίστηκαν διακομίστηκαν σε κρατικό νοσοκομείο της περιοχής.

Οι αρχές διεξάγουν έρευνα για να εξιχνιάσουν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Το περιστατικό ήταν το δεύτερο που συνέβη μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα, όταν στις 25 Μαρτίου, περίπου 21 σκηνές κάηκαν εξαιτίας πυρκαγιάς που προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα. Δεν αναφέρθηκαν απώλειες από την πυρκαγιά εκείνης της ημέρας, καθώς οι δυνάμεις της πυροσβεστικής από το προσφυγικό κέντρο και από το δήμο της περιοχής επενέβησαν άμεσα.

Το κέντρο υποδοχής βρίσκεται τέσσερα χιλιόμετρα από το κέντρο της Ντερίκ και φιλοξενεί περίπου 8.970 Σύρους, οι οποίοι στεγάζονται σε 2.100 σκηνές, σύμφωνα με στοιχεία της αρμόδιας τουρκικής αρχής.

Η επαρχία Μαρντίν, κοντά στα σύνορα με την Συρία, φιλοξενεί παραπάνω από 13.000 πρόσφυγες σε προσφυγικά κέντρα που έχουν στηθεί σε τρεις επαρχίες.

Όμως, οι πρόσφυγες που στεγάζονται σε προσφυγικά κέντρα, αποτελούν μόνο ένα μικρό μέρος του συνολικού πληθυσμού προσφύγων, καθώς περίπου 280.000 από τους σχεδόν 3 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία διαμένουν σε παρόμοια κέντρα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...