Λίστα Λαγκάρντ: Νέες αποκαλύψεις «καίνε» τον Σταύρο Παπασταύρου

683063-papastavrou.jpg

29-03-2016 10:39

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για θέματα της Δικαιοσύνης, νέες αποκαλύψεις περιπλέκουν την θέση του στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Όπως αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών, ο Σταύρος Παπασταύρου παρά του εκ του αντιθέτου ισχυριζόμενα, δεν ήταν απλός διαχειριστής του λογαριασμού που εντοπίστηκε στη λίστα Λαγκάρντ, αλλά δικαιούχος του και ιδιοκτήτης της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα, ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σε αντίθεση με όσα έχει υποστηρίξει κατ’ εξακολούθηση ο ίδιος, δεν ήταν απλός διαχειριστής του συγκεκριμένου λογαριασμού της λίστας Λαγκάρντ, ούτε πληρεξούσιος άλλου επιχειρηματία, όπως παρουσίαζε τον εαυτό του, αλλά δικαιούχος του λογαριασμού και ιδιοκτήτης της εταιρείας.

Από πού προκύπτει αυτό;

Οι αποδείξεις για όλα τα παραπάνω, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, αυτή τη φορά δεν έρχονται από τον Ερβέ Φαλσιανί και την επεξεργασία της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ, ούτε καν από την ελβετική HSBC, αλλά από ένα βρετανικό υπερπόντιο έδαφος στην Καραϊβική θάλασσα: τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, έναν από τους διασημότερους φορολογικούς παραδείσους παγκοσμίως.

Σύμφωνα με έγγραφα που απέστειλε πρόσφατα η Εισαγγελία του συγκεκριμένου κράτους προς τις ελληνικές δικαστικές αρχές, ύστερα από αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τη συγκεκριμένη χώρα, προκύπτει ότι ο Σταύρος Παπασταύρου είναι συνδικαιούχος του συγκεκριμένου λογαριασμού.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr