Τρίπολη: Βεβήλωσαν το ναό του κοιμητηρίου

682604-naos1.jpg

27-03-2016 20:32

Αναστάτωση στην τοπική κοινωνία προκάλεσε η ανακάλυψη ότι άγνωστοι είχαν βεβηλώσει το ναό του νεκροταφείου στο Κορακοβούνι Τριπόλεως.

Κάτοικοι του χωριού που πήγαν στο κοιμητήριο ανήμερα του Ευαγγελισμού, για να ανάψουν τα καντήλια, διαπίστωσαν ότι άγνωστος ή άγνωστοι, είχαν μπει στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής και είχαν προβεί σε πράξεις βεβήλωσης στην Αγία Τράπεζα κι ενημέρωσαν τον ιερέα του χωριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες είχαν μπει στο ιερό του ναού και είχαν πάρει το κάλυμμα ενός μπαούλου που υπάρχει και το είχαν απλώσει πάνω στην Αγία Τράπεζα.

Επίσης, μέσα από το μπαούλο που υπήρχαν άμφια του ιερέα, είχαν πάρει ένα πετραχήλι και το είχαν περάσει μέσα από το ιερό αρτοφόριο της Αγίας Τραπέζης, ενώ στη ιερά πρόθεση, αντί της λόγχης είχαν τοποθετήσει στην μύτη ενός μαχαιριού ένα μαυρισμένο σπόγγο που χρησιμοποιούν οι ιερείς για τον καθαρισμό του ιερού δισκαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκκλησία ο ιερέας δεν αφήνει Ευαγγέλιο, ιερά δισκοπότηρα, ούτε άλλα ιερά σκεύη.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...