Έιντε: Και οι δύο πλευρές στην Κύπρο έχουν υπογραμμίσει την ευρωπαϊκή διάσταση της λύσης

682083-einte.jpg

26-03-2016 4:33

Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση κατά την οποία εργαζόμαστε κυρίως εξετάζοντας κάποιες από τις συναντιλήψεις που έχουν σημειωθεί, κατά τη διάρκεια των πολλών μηνών που έχουν παρέλθει, και προσπαθώντας να τις μετατρέψουμε και να τις καταγράψουμε σε μια ξεκάθαρη γλώσσα, δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών ‘Εσπεν Μπαρθ ‘Ειντε ύστερα από συνάντησή του σήμερα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Μπορεί να υπάρχουν πολιτικές συμφωνίες μεταξύ των ηγετών επί των οποίων να μην έχουμε όλες τις λεπτομέρειες, είπε ο κ. ‘Ειντε, υπογραμμίζοντας τη σημασία των λεπτομερειών. Ανέφερε εξάλλου πως “ένα από τα πολύ σημαντικά επιτεύγματα αυτού του γύρου των συνομιλιών είναι ότι και οι δύο πλευρές έχουν ενστερνιστεί και έχουν υπογραμμίσει σθεναρά τη σημασία του να υπάρξει μια ευρωπαϊκή λύση”.

Ο Νορβηγός διπλωμάτης χαρακτήρισε τη συνάντηση, που διήρκεσε γύρω στη μια ώρα, εποικοδομητική, και σημείωσε πως γίνεται προγραμματισμός για τη συνάντηση των ηγετών, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newsbomb.com.cyΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...