Προσφυγικό: Άλλες 30.000 θέσεις φιλοξενίας εντός 20ημέρου

681859-kentra-filoksenias.jpg

24-03-2016 18:45

Την ενημέρωση των προσφύγων και μεταναστών που παραμένουν στην Ειδομένη, με τελικό σκοπό να φύγουν από την περιοχή και να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας θέτει ως στόχο η κυβέρνηση.

Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού για το προσφυγικό Γ. Κυρίτσης, όσοι βρίσκονται στην Ειδομένη θα ενημερώνονται ότι υπάρχουν κέντρα φιλοξενίας στα οποία μπορούν να μεταφερθούν, ενώ θα τονίζεται ότι τα σύνορα έχουν κλείσει και είναι αδιέξοδη η παραμονή τους εκεί.

Ο κ. Κυρίτσης έκανε επίσης γνωστό ότι στη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε το σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα για 30.000 νέες θέσεις φιλοξενίας εντός 20 ημερών.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση προχωρά σε ενίσχυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε πρώτη φάση αναβαθμίζοντας σε Γενική Γραμματεία την υπηρεσία πρώτης υποδοχής. Υπεύθυνος για τον επιτελικό συντονισμό αναλαμβάνει ο ΓΓ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά της Ελλάδας έχουν καλυφθεί οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας και προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να κατατεθεί την Τετάρτη νομοσχέδιο για ζητήματα που απαιτούν νομικές ρυθμίσεις.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...